Search

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin?

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin?

Održana svečana dodjela u Splitu


Image: Julien Duval /www.porin.org

Matija osvojio šest Porina, slijedi ga Massimo s tri, a Elemental ima pjesmu godine

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin podijeljene su statue u preostalih 10 kategorija. Matija Dedić apsolutni je pobjednik ovogodišnje dodjele osvojivši u prijenosu uživo i statuu u najprestižnijoj kategoriji za Album godine. Dedić je kipić dobio za album "Matija svira Arsena" pa je tako jazz pijanist s osvojenim statuama iz predprijenosa ukupno osvojio šest Porina. Massimov album "1 dan ljubavi" dobio je tri Porina i to za Najbolji album pop glazbe, produkciju te mušku vokalnu izvedbu.

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 1)

U kategoriji Pjesma godine pobijedio je Elemental i to za hit "Goli i bosi". Zagrebački hip hoperi su za istoimenu pjesmu dobili kipić i u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom pa je bend u konačnici osvojio dva Porina. Isto toliko imaju Hladno pivo za album "Dani zatvorenih vrata" koji su pobijedili u kategoriji Najbolji album rock glazbe te Najbolje likovno oblikovanje.

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 2)

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 3)

U kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba statuu je osvojila Josipa Lisac za skladbu "Tu", dok su najbolju vokalnu suradnju ostvarili Neno Belan i Maja Posavec u pjesmi "Tvoj glas". Najbolji novi izvođač je Nina Kraljić, pobjednica prve sezone showa "The Voice". Najbolji album folklorne i etno glazbe ima Bruno Krajcar, a Frano Parać osvojio je Porin u kategoriji Najbolja skladba klasične glazbe. Osim podjele Porina u 10 kategorija dodijeljeni su i Porini za životna djela. Dobili su ih Hrvoje Hegedušić kojemu je nagradu uručio Alfi Kabiljo i Davorin Kempf. Njemu je nagrado dao prošlogodišnji dobitnik Frano Parać.

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 4)

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 5)

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 6)

Tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada Porin? (фото 7)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više