Search

U posljednje vrijeme slušamo sve više domaće glazbe pa smo sastavili popis mladih izvođača za koje trebate znati

U posljednje vrijeme slušamo sve više domaće glazbe pa smo sastavili popis mladih izvođača za koje trebate znati

Neki od navedenih mogli bi vam popraviti dan

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Unsplash

Na domaćoj sceni u posljednje se vrijeme pojavljuje sve više mladih pojedinaca i bendova s više nego inovativnim zvukom. Za sve one u potrazi za nečim novim i drugačijim, za one nostalgične za nekim prošlim hitovima za koje su mislili da baš ništa novo ne može nadmašiti i za one znatiželjne koji jednostavno traže dobru glazbenu podlogu na putu do dogovorene kave, donosimo nekoliko novijih imena koja bi vas svojom glazbom mogla osvojiti već na prvo slušanje.

MAREI

Iza imena MAREI krije se mlada glazbenica Marina Žužić koja je publiku osvojila singlom "Mjesec". Važno je spomenuti kako se MAREI, osim pjevanjem, bavi i pisanjem pjesama, a publici se prvi put predstavila davne 2015. godine kada je još uvijek nastupala pod imenom Marina Žužić. U posljednje nas je vrijeme posebno oduševila njezina stvar "Ne budi me" u kojoj je spojila retro i pop zvuk i koja nam se čini idealnom za lijeno poslije podne ili istu takvu vožnju kroz grad.

Porto Morto

Iako Porto Morto danas već možemo svrstati u profilirane bendove, publici koja ih do sada nije poznavala najbolje su se približili kroz nedavnu objavu nominacija za nagradu Porin. Bend je nastao iz mnogobrojnog benda JeboTon, a današnja postava Porto Morta uspjela se probiti do one nešto zahtjevnije publike stvarima kao što su "Kuća" ili pak suradnjom s Darkom Rundekom na pjesmi "Hodaj". Ulazite li u skupinu ljudi koji još uvijek nisu kliknuli "pokreni" gumbić na nekom od njihovih spotova s YouTube-a, sada je pravo vrijeme da upoznate mlade nade domaće glazbene scene i, baš kao i mi, prepustite se sjajnoj glazbi.

Pocket Palma

O ekipi iz Pocket Palme ovih se dana puno govori. Izdali su novi album, njihove se stvari vrte na radio postajama, a "Godišnji" pjevušimo svakom prilikom kada nam isti padne na pamet. Retro zvuk kakav je domaćoj sceni svakako nedostajao donosi nam dvojac sa zavidnim talentom pa, ako ste u potrazi za novom domaćom glazbom koja će jednako dobro funkcionirati na tulumu kao i u šetnji gradom, Pocket Palma bit će upravo idealan odabir. Više o ovom genijalnom bendu pročitajte u jednom od naših već objavljenih tekstova.

Pseća Plaža

Sebe nazivaju audio-vizualnom skupinom iz Zagreba, a istu čini nekoliko talentiranih glazbenika koji na scenu donose drugačiji, zanimljiviji i tako primamljiv zvuk. Iako ih mnogi uspoređuju sa sada već popularnim Svemirkom, Pseća Plaža zapravo je jedinstven projekt u kojeg će se zaljubiti kako oni mlađi, tako i stariji, a njihova glazba na najljepši način grije hladne i lakšima čini sparne ljetne dane.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više