Search

Veterani elektroničke glazbe The Chemical Brothers predstavili su novi album

Veterani elektroničke glazbe The Chemical Brothers predstavili su novi album

"No Geography"


Image: PR

Veterani elektroničke glazbe već su dugi niz godina jedni od najinovativnijih predstavnika tog žanra. Poznati po svojoj jedinstvenoj glazbi i spektakularnim live nastupima, The Chemical Brothers svakim novim albumom pomiču granice auditivnog i vizualnog izražavanja. To su postigli i svojim devetim studijskim izdanjem "No Geography" na kojem ostaju dosljedni onom što najbolje znaju - stvaranju dance hitova zaraznih ritmova i melodija. Jedan od njih svakako je singl "Free Yourself".

Pjesma se već prošlog ljeta pokazala kao vrhunac njihovog live nastupa, koji su brojni utjecajni glazbeni mediji (NME, DJ MAG) opisali kao spektakularan audiovizualan doživljaj. "Free Yourself" prati i futuristički spot koji se užurbano bliži broju od tri milijuna pregleda:

Duo je publici već predstavio i pjesmu "We've Got To Try", koja im je omogućila veliko priznanje. Njen remiks, naziva "WGTT15000BPM F1 NEEEUM MIX", ubrzan je na 15000 BPM-a zbog čega njegovo trajanje iznosi samo 3 sekunde. Time se postiže zvučni efekt bolida Formule 1 koji se kreće velikom brzinom, a upravo će to biti službeni zvuk Formule 1 koji će popularnom natjecanju dati novi zvučni identitet. 

"No Geography" je objavljen četiri godine nakon studijskog albuma "Born In The Echoes", koji je zaradio nominaciju za nagradu Grammy i dospio na prvo mjesto najslušanijih izdanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. The Chemical Brothers jedno su od najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe. Sastav čine članovi Tom Rowlands i Ed Simons. S radom su započeli u Manchesteru, a proslavili su se hitovima poput "Galvanize", "Go" i "Hey Boy, Hey Girl", koji su na streaming servisima preslušani više od 120 milijuna puta. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici tog žanra koji su osvojili nagradu Grammy.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više