Search

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival

Održan prvi Zagreb Calling

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Deyan Baric/dominionart,
Samir Čerić Kovačević

Prvi Zagreb Calling održan na stadionu Šalata sa svojih 10.000 posjetitelja u dvije večeri i nezaboravnim nastupima stranih i regionalnih zvijezda pokazao je da je Zagreb dobio novi atraktivan ljetni glazbeni festival

Billy Idol prvog dana i Faithless drugog nadahnutim su nastupima definitivno označili prvo izdanje novog zagrebačkog festivala. Rockom obojena prva večer započela je žestokim rifovima neuništivih Partibrejkersa i nastavila se sat vremena dugim showom Psihomodo Popa koji na krilima aktualnog albuma "Ćiribu ćiriba" doživljava novu mladost. Izlaskom Billy Idola na scenu stadion je eksplodirao, a 6.000 posjetitelja gromoglasnim vriskom dočekalo glazbenika uz čije su hitove mnogi odrastali. Praćen gitarističkim virtuozom Steveom Stevensom Billy je s lakoćom proletio kroz najveće hitove 30 godina duge karijere dodavši nekolicinu pjesama s aktualnog albuma "Kings & Queens Of The Underground". 

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival (фото 1)

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival (фото 2)

Rasplesan drugi dan otvorili su misteriozan dvojac Nipplepeople odličnim setom, nakon kojeg je zagrebački Detour pokazao zbog čega su posljednju godinu u samom vrhu regionalne scene. Oko 21:30 velika pozornica Zagreb Callinga prepuštena je u ruke Sister Bliss, Maxija Jazzu, njihovom savršeno usviranom bendu, nevjerojatnoj produkciji i pozitivnoj energiji koju su ove legende elektronske scene podijelili s oduševljenih 4.000 fanova. Kultne figure svjetske elektronske scene isporučili su nastup koji bez sumnje spada u top 5 najboljih stranih koncerata u Hrvatskoj u proteklom desetljeću. Faithless su osvojili Šalatu, učinili je svojom crkvom i postali jedno s oduševljenom publikom. Nevjerojatan koncert.

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival (фото 3)

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival (фото 4)

Stadion Šalata još se jednom pokazao kao odličan saveznik ugostivši 10.000 ljudi u dva dana i pomogavši da se uspješno lansira Zagreb Calling, čime je metropola dobila još jednu veliku ljetnu glazbenu manifestaciju. Prepoznala je to ne samo zagrebačka publika nego i ona iz drugih dijelova Hrvatske, kao i iz susjedne Slovenije i BiH odakle je došlo nekoliko stotina fanova.

Zagreb je dobio novi ljetni glazbeni festival (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više