Search

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku

Howe Gelb Triage i Jonathan Toubin obilježili drugu večer SuperUho festivala

Tekst: BURO.

Image: Nino Šolić

Sinoć je na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura nastavljen program SuperUho festivala

U drugu festivalsku noć publiku je uveo zagrebački rock bend ESC Life na manjem, tzv. Drugom stageu i da iskoristimo ime benda, napomenut ćemo samo da je riječ o nastupu koje prisutna publika nije preskočila baš kao ni nastup benda koji se petnaest minuta do 21 sat pojavio pred publikom na Žedno uho stageu. Američki (Seattle) Earth predvođen karizmatičnim gitaristom Dylanom Carlsonom preplavio je prostor TEF-a, posve očekivano, instrumentalnom izvedbom svog repertoara. Industrijski ambijent, post-apokaliptični dojam koji ostavlja stopio se s glazbom američkih "Zemljana" što je u danom trenutku bila odlična glazbena podloga čak i za onaj dio posjetitelja koji je opipavao puls ostalih predjela festivalske lokacije.

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku (фото 1)

Na Drugom stageu svojom glazbom publiku su oduševljavali članovi Rose Windows. Ovaj rock'n'roll bend priuštio je posjetiteljima sat vremena čiste psihodelične rapsodije zbog čega su obožavatelji zadovoljno trljali svoja stopala o prašnjav pod jer su dobili ono po što su na festival došli vođeni željom da poslušaju Rose Windows uživo.

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku (фото 2)

Dašak prave Amerike u glazbenom smislu na festival je donio Howe Gelb, odnosno njegov bend Howe Gelb Triage na "žednouhoj" pozornici. Iz kajdanke šarmantnog Gelba, jednog od, kako ga vole nazivati, najznačajnijih kantautora današnjice, izlazile su note amerikane kojom suvereno vlada. 

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku (фото 3)

Sinoćnju publiku dobrano je rasplesao domaći rock bend Cojones. Dečki su "tukli" žestoko, oduševili i bili pozvani natrag na bis. Publika je htjela još rocka dok su se na susjednom stageu za nastup pripremali kalifornijski misteriozni članovi jednako tajanstvenog, legendarnog post punk benda Tuxedomoon. Tuxedomoon, osim audio, publiku je počastio i video projekcijom u pozadini pozornice.

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku (фото 4)

Dok su Žedno uho stage obilježili američki glazbenici, Drugi stage više je naginjao domaćim glazbenicima pa je s jednim takvim i završio. Kandžija i Gole žene priveli su festivalski program na pozornicama, u punom smislu te riječi, kraju jer je nastup Jonathana Toubina & DJ Goce preseljen na terasu obližnje kućice na festivalskoj lokaciji čime je završna festivalska svirka drugog dana dobila na intimnosti kakav je zapravo i zamišljen cijeli festivalski program - kvalitetna glazba za probrane uši, posjetitelje naviknuti od glazbe tražiti "težinu" koja se osjeća na koži.

Završena druga večer rock 'n' rolla u Šibeniku (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više