Search

Scarlett Johansson ponovno na Broadwayju

Scarlett Johansson ponovno na Broadwayju

Glavna uloga u novoj predstavi „Mačka na vrućem limenom krovu“


Jučer je u njujorškom kazalištu Richard Rodgers premijerno izvedena predstava sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. Holivudska glumica tumačila je ulogu Maggie u spektaklu „Mačka na vrućem limenom krovu“ postavljenom prema istoimenoj drami američkog pisca Tennesseea Williamsa. Ovo je druga brodvejska predstava za Johannson koja je na toj prestižnoj pozornici debitirala ulogom u drami Arthura Millera „Pogled s mosta“.

Riječima „strasti koji kipe na pozornici“ mogli bismo opisati duboku, psihološku dramu Tennesseea Williamsa koja mu je donijela najviše uspjeha i drugu Pulitzerovu nagradu. Drama govori o pohlepi, prevari, smrti, ljubavi, mržnji, o usamljenosti u ravnodušnom društvu i nedostatku razumijevanja među bliskim prijateljima.

scarlettbroadway

Scarlett Johansson na pozornici Richard Rodgers Theatera

Scarlett u potpunosti dominira prvom polovicom prvog čina koji se sastoji isključivo od njezinih monologa. Solilokvije povremeno prekidaju primjedbe njezina supruga Bricka kojeg tumači Benjamin Walker. Veliko nadahnuće za svoju interpretaciju, Scarlett je mogla pronaći u drugoj Maggie koju je 1958. godine majstorski utjelovila Elizabeth Taylor.

Ulogu Big Daddyja, najbogatijeg vlasnika plantaže na ušću Mississippija, glumi Ciaran Hinds. Njegov junak boluje od raka, no nije svjestan svoje dijagnoze koju članovi obitelji skrivaju od njega. Na svoj 65. rođendan on okuplja cijelu svoju obitelj kako bi se riješilo pitanje oporuke i nasljeđivanja. Njegovu suprugu, Big Ma, tumači Deborah Monk. Predstava „Mačka na vrućem limenom krovu“ na pozornici njujorškog kazališta Richard Rodgers igra do 31. ožujka.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više