Search

10 aktualnih književnih naslova koji u trenu podižu raspoloženje

10 aktualnih književnih naslova koji u trenu podižu raspoloženje

Što čitati?

Tekst: E.G.


Image: PR

Mnogi će danas podcijeniti moć dobrog književnog štiva, no mi vam predstavljamo neke od naslova koji će vas instantno zaintrigirati, ali i pozitivno utjecati na vaše raspoloženje

Dolazi nam sve toplije vrijeme, sve više vremena provodimo na terasama i upijamo prve zrake sunca. Upravo je takva situacija idealna prilika za uzeti u ruke neko prigodno opuštajuće štivo. Koliko god bilo praktičnije jednostavno pogledati seriju ili film, pogotovo kad znamo da se ekranizira većina književnih hitova, svi će se složiti kako je čitanje kvalitetne knjige jedinstveno iskustvo. Ovaj smo vas tjedan odlučili potaknuti na čitanje naslova iz aktualne ponude, s naglaskom na one koje evociraju "feel good" raspoloženje. Izdavačka kuća Znanje nudi nekoliko zanimljivih naslova, od kojih smo izdvojili "Lily i hobotnicu", priču o povezanosti čovjeka i njegovog ljubimca, "Sve, baš sve" po kojoj se snimio film te "Dječak kakvog nema" koji donosi prikaz jednog drugačijeg i godinama neopterećenog prijateljstva.

Izdavača kuća VBZ nudi sjajan roman Aleksandra Hemona, "Kako su nastali ratovi zombija", koji će vas na komičan način uvesti u život mladog američkog scenarista u usponu koji se zaljubljuje u udanu Bošnjakinju Anu. Želite li pak dugoročno gledati na život pozitivnije, sugeriramo da konzultirate knjigu "Hygge - sretan život na danski način". Zanima li vas nešto ozbiljnije i zahtjevnije štivo, ali koje će u konačnici rezultirati pozitivnim osjećajem, obratite pažnju na sjajan naslov Helen Macdonald, "J kao jastreb". Kuća Profil uskoro sprema objavu još dva naslova koja će odgovarati ovom stilu - "Vikend u Parizu" Jojo Moyes te "Muzu" Jessie Burton, autorice hita "Minijaturistica". Fraktura također ima nekoliko zanimljivih naslova za podizanje raspoloženja, od kojih izdvajamo "Put sreće" Jorgea Bucaya, "Prosjak i zec" Tuomasa Kyröa te "Me'med, crvena bandana i pahuljica" Semezdina Mehmedinovića.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više