Search

Büro 24/7 na hrvatsko tržište donosi još jedan modni bestseller

Büro 24/7 na hrvatsko tržište donosi još jedan modni bestseller

U suradnji s izdavačkom kućom Znanje

Tekst: A.P.


Image: Znanje

Nakon velikog uspjeha knjige "Kako biti Parižanka" koju smo doveli na hrvatsko tržište u suradnji s izdavačkom kućom Znanje, red je došao na još jedan svjetski poznat modni/lifestyle naslov

Radi se o svjetskom bestselleru "Ljubav x Stil x Život" iza kojeg stoji poznata modna novinarka i ilustratorica Garance Dore. U knjizi autorica na zabavan način traži odgovor na pitanje: što je to stil i kako ga primijeniti u svakom aspektu života. Knjiga je popraćena živopisnim ilustracijama i fotografijama autorice, a u stilu njezinog bloga Atelier Dore koji je dospio u sam vrh popularnosti upravo zbog autoričine rafinirane estetike i načina na koji se i danas obraća svojoj publici - iskreno, bez zadrške s emocijom.

Riječ autorice: "Na svom sam blogu govorila o tako bezazlenim temama (treba li mi doista par niskih cipela?) da su isparile sat vremena nakon objave, ali i o temama tako dubokim (pogreb moje bake u Maroku) da i dan danas primam nevjerojatno iskrena pisma o njima. Pisala sam o temama toliko sramotnim da sam se poželjela rastopiti po podu, ali i o trenucima kojima se najviše ponosim. Prilično sam kasno počela dijeliti svoje priče, ali onog dana kad sam se ufurala, uvidjela sam nevjerojatnu moć spuštanja vlastitog štita, čak i pred ljudima koje jedva poznajete. Jer kad se vi otvorite, i drugi će se, kao nekom čarolijom, otvoriti vama. Moj je blog započeo kao prilično praktičan, kao način da podijelim svoje ilustracije. No, uskoro sam shvatila da zapravo želim zapodjenuti razgovor, samo da provjerim postoji li još šašavaca poput mene. Ispostavilo se da postoji. Upustila sam se u potragu za esencijom stila. Moje me putovanje odvelo od Korzike do juga Francuske, od Pariza do New Yorka, kao i mnogih drugih mjesta između. Putem sam naučila da je "stil" mnogo više od odjeće koju nosimo. To je način na koji hodamo, na koji se smijemo, iskra u našim očima, način na koji živimo svoje živote. Stil je univerzalan jezik i ima moć da nas spaja.

Garance Dore

Odrasla sam u malom priobalnom gradu Ajacciu na Korzici, ali moje srce pripada Parizu i New Yorku, gradovima koji su me posvojili. Gradovima toliko fascinantnim i inspirativnim, toliko sličnim, a opet toliko različitim. Mogla bih posvetiti cijelu jednu knjigu uspoređivanju njihovih hirova i ćudi, tome kako sam od oba grada nastojala uzeti najbolje. Pokušavala sam zadržati svoju francuštinu slaveći vlastite nedostatke i svakodnevno uživajući u čaši crnog vina, istovremeno prihvaćajući čudesno, osnažujuće njujorško šepirenje. Biti Francuskinja s nepopravljivim smislom za ironiju, koja u isto vrijeme dopušta da je ponese američki san. Negdje putem konačno uviđajući da sve želimo isto, bez obzira na grad u kojem živimo.


Želimo ljubav. Želimo se osjećati lijepima. Želimo biti dobre prijateljice, dobre partnerice, dobre sestre, dobre kćeri Želimo naučiti kako nikad više ne kupiti pogrešan par cipela. (Žao mi je što vam to moram reći, ali oko cipela ćete griješiti do zadnjeg dana života. Stoga slavite sada što ste žive!) Želimo osjećati da nas posao koji radimo ispunjava, koji god bio.  Više od ičega, želimo pronaći svoje mjesto u svijetu. I sve to činiti sa stilom, naravno. Ja sam svoje pronašla gotovo slučajno (o tome nešto više poslije) i završila na mjestu koje nisam mogla ni sanjati. Čime biste zaboga mogle potaknuti tako divnu slučajnost?  Upravo to želim podijeliti s vama u ovoj knjizi. Nadam se da će vas moja priča nadahnuti da stvorite vlastiti niz prekrasnih malih slučajnosti - i da pritom uživate, to i jest smisao života."

Knjiga kreće u prodaju sredinom ožujka na svim prodajnim mjestima izdavačke kuće Znanje. Pratite Büro 24/7 za sve informacije i vijesti o datumima i promociji knjige.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više