Search

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma

Tekst: BURO.


Image: BURO. Srbija

Disciplinirano smo se povukli u svoje domove, uronili smo u tvrđave od jastuka, iz kojih radimo, razmišljamo, planiramo... A ono što nam je često na umu su - putovanja! Kada će se opet moći putovati i koju ćemo destinaciju prvu posjetiti misli su koje nam se barem jedno dnevno pojave u glavi, jer sada kada ne možemo, želimo putovati više nego ikad. I pri tom ne mislimo na daleke ili egzotične destinacije, već nam se putovanje u susjednu županiju čini kao san. Međutim, trenutačno jedino možemo otputovati u mašti, pa smo vam odlučili pružiti dodatnu inspiraciju (znamo, kao da vam nije dovoljno). Diljem svijeta tek su iz tiskara izašle odlične knjige koje se na različite načine bave našim omiljenim gradovima. Online shopping je i dalje dostupna opcija, a ovoga puta imate šansu da knjige pročitate od korica do korica, umjesto da se dostavi razveselite pa knjigu spremite na policu "za bolje dane". Preporučujemo vam najbolja ganc nova izdanja!

Makers Paris

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 1)

Pariz je oduvijek bio meka i obećano mjesto za sve vrste kreativaca i umjetnika, a dan danas su upravo oni ti koji čine dušu francuske prijestolnice. Ovaj svojevrsni vodič kroz grad predstavlja upravo njih, putem posjeta njihovih radionica, dućana i ateljea. A popis intervjuiranih je zbilja impresivan! Između ostalih tu su modna dizajnerica Isabel Marant, pekarica Apollonia Poilâne, dizajner cipela Pierre Hardy, hotelijer André Saraiva, osnivač bistronomy pokreta Yves Camdeborde, barmen Franck Audoux... Oni otkrivaju kako njihov posao funkcionira, a usput dobivate i jedinstvenu priliku zaviriti u sam proces proizvodnje. Autorica je Kate van den Boogert, osnivačica brenda "Gogo City Guides" printanih i iPhone vodiča za insajdere, dok su fotografije djelo Carrie Solomon. Ovo je prava knjiga za sve one koji planiraju put u grad svjetlosti, ali i za sve one kojima je potrebno samo malo inspiracije kako bi se i sami odvažili na pokretanje vlastitog biznisa. Već danas se možete predbilježiti na listu čekanja za ovu knjigu, izdavanje je zakazano sredinom travnja.

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 2)

London in Bloom

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 3)

Sivilo, kiša vjetar? Ma nije to London! A to ozbiljno demantira i ova knjiga! Fotografkinja Georgianna Lane je na 160 stranica pokazala koliko šarmantna britanska prijestolnica može biti tijekom proljeća. Sve je nježno, slatko, ružičasto i poziva na optimizam - a upravo je to ono što nam je potrebno ovih dana! Inače, ova knjiga je posljednji dio trilogije, Lane, je, naime, već izdala knjige koje su prikazivale proljetne prizore u Parizu i New Yorku, pa možete i njih proučiti. Knjiga je službeno u prodaji već nekoliko tjedana pa je možete već sad ugrabiti!

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 4)

New York in Stride: An Insider's Walking Guide

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 5)

Ako ste tip turista koji sve voli obići pješke, ovo je vodič koji biste trebali imati u svojoj kućnoj biblioteci. Zajedničkim snagama na knjizi su radili ilustratorica Jessie Kanelos Weiner i pisac Jacob Lehman. Ovu knjigu možete zamisliti kao prijatelja sveznalicu, kojeg nikad niste imali, a koji već godinama živi u Velikoj Jabuci, i koji je raspoložen da vas odvede na sva "must visit, must see" mjesta. Osim korisnih preporuka, knjiga je opremljena fantastičnim ilustracijama u akvarel tehnici što čini smjernice još zanimljivijim. Vodič je podijeljen kroz 11 kvartova, a za svaki ćete pronaći prijedloge za šetnju između restorana, kafića, spomenika, parkova, muzeja i galerija. Prethodni vodič (za Pariz) izašao je prije dvije godine i zabilježio je nevjerojatnu prodaju, njujorška verzija je dostupna tek nešto više od mjesec dana, tako da naručite i pripremite se za neko iduće putovanje unaprijed.

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 6)

Drinking French

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 7)

Realno, ova knjiga ima takav naslov, da nam već samo to dovoljno da se odlučimo za kupnju! Ipak, kada dodamo to da ćete u ovoj knjizi pronaći 160 recepata za trendy koktele, cool aperitive, grickalice koje idu uz piće i još mnogo toga, ljestvica je podignuta na novi nivo. Autor je bloger David Lebovitz, a njegova prethodna knjiga "My Paris Kitchen" postala je besteler prema The New York Timesu. Svaki recept prate i Davidove zabavne crtice iz života u Francuskoj, kao i fotografije iz Pariza i okoline. Bilo da ste u potrazi za savjetima u koje barove svratiti u Francuskoj ili samo želite usavršiti svoje amaterske barmenske sposobnosti, ovo je idealno štivo za vas. Super vijest je da je knjiga tek puštena u prodaju, ali budite brzi...

BURO. izbor: Knjige koje vam omogućavaju da otputujete iz udobnosti svojeg doma (фото 8)

Leave a comment

više