Search

\"Charliejev svijet\" je prekrasna knjiga koja nam svima treba ovog ljeta

"Charliejev svijet" je prekrasna knjiga koja nam svima treba ovog ljeta

Služila je kao predložak za hit film "The Perks of Being a Wallflower"

Urednik: E.G.


Image: PR

"Charliejev svijet", bestseler Stephena Chboskog iz 1999. godine, u kratkom je razdoblju stekao kultni književni status pa se danas na policama američkih knjižara može naći tik uz književni klasik "Lovac u žitu". Nakon što mu je književni prvijenac proveo više od godinu dana na listi bestselera The New York Timesa, autoru je pripala čast režiranja i pisanja scenarija za ekranizaciju. Tako je nastao istoimeni filmski hit, s Loganom Lermanom, Ezrom Millerom i Emmom Watson u glavnim ulogama.

Charlie nas u svoj svijet uvodi pismima napisanima neimenovanoj osobi, pritom otkrivajući sve razine kompleksnosti tog krajnje delikatnog životnog razdoblja. No ovo nikako nije još jedna knjiga o tinejdžerima, ovdje nema stereotipnih uloga i ništa nije jednodimenzionalno. Intimnija od dnevnika, Charliejeva pisma jedinstvena su i sasvim posebna, urnebesna i razarajuća. Zarobljen između želje da živi svoj život i želje da od njega što dalje pobjegne, Charlie je stavljen u neobičan položaj istraživanja nepoznata područja. Svijet prvih izlazaka i kompilacija pjesama, obiteljskih drama i novih prijatelja. Svijet seksa, droga i "The Rocky Horror Picture Showa", u ono doba kad je jedna savršena pjesma u savršenoj vožnji dovoljna da iskusite beskonačnost.

"Charliejev svijet" nabijen je autentičnošću i iskrenošću koja osvaja mlade čitatelje, kao i one koji još uvijek pamte te gorko-slatke godine. Kroz Charlieja, Stephen Chbosky stvorio je dirljivu priču o odrastanju, moćan roman koji će vas vratiti u vjerojatno najturbulentnije razdoblje vašeg života kad ste se, više no ikad, osjećali - živima. Sad je dostupan i u hrvatskom prijevodu i doista ga ne biste trebali propustiti pročitati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više