Search

Danas počinje Interliber! Izdvojili smo najzanimljivije nove naslove i prisjetili se nekih odličnih starijih

Danas počinje Interliber! Izdvojili smo najzanimljivije nove naslove i prisjetili se nekih odličnih starijih

Događanje koje ne propuštamo

Tekst: E.G.


Image: PR,
Pinterest

Unatoč tome (ili baš zato) što hrvatska publika sve manje čita, jako se veselimo što će se najveći sajam knjiga na ovim prostorima ponovno održati. Interliber počinje danas, traje do nedjelje, 18. studenog, a ondje ćete, kao i uvijek, moći kupiti sjajne naslove iz područja beletristike i publicistike po najpovoljnijim cijenama, sudjelovati na raznim radionicama, otići na predstavljanje knjiga koje vas zanimaju i eventualno upoznati autore. Organizatori se za posjećenost već tradicionalno ne moraju brinuti, neovisno o spomenutim čitalačkim navikama Hrvata. Dapače, ako ste u mogućnosti, toplo vam savjetujete da sajam posjetite prije subote  nedjelje, kad gužve doista znaju biti nesnosne. U svakom slučaju, i kad god se na kraj odlučite otići, bitno je da dođete s barem okvirnim popisom knjiga koje želite, ili barem s određenim izdavačima na umu. Ako pripremu ne odradite ranije, riskirat ćete propuštanje nekih odličnih naslova, budući da je vrlo teško izvedivo posjetiti sve štandove te na licu mjestu proučiti njihovu ponudu. Upravo iz tog razloga vam danas donosimo selekciju novih naslova kojima se najviše veselimo i koje ćemo svakako nabaviti, a podsjetit ćemo vas i na neke starije naslove koje sada možete kupiti po još boljim cijenama.

Danas počinje Interliber! Izdvojili smo najzanimljivije nove naslove i prisjetili se nekih odličnih starijih (фото 1)

Za početak moramo spomenuti posljednji nastavak sage "Genijalna prijateljica" Elene Ferrante, "Priča o izgubljenoj djevojčici" u izdanju profila koja će sigurno ponovno rušiti rekorde prodaje, a ljubitelje trilera podsjetiti na novi roman nove "kraljice" žanra, "Silu prirode". Iz naklade Ljevak izdvajamo fenomenalne publicističke naslove jednog naših najvažnijih znanstvenika Igora Rudana, "Točna boja neba" i "Zao zrak", kao i beletrističke uzdanice poput "Još uvijek Alice" po kojoj je snimljen i nagrađivani film s Julianne Moore te "Cvijeće" Afonsa Cruza. HENA COM donosi novi roman Julijane Adamović "Divlje guske" koji nam se čini jako zanimljivim, kao i "Murtaza" turskog pisca Orhana Kemala. Ako želite čitati nagrađivane naslove, savjetujemo vam da otiđete do štanda Frakture, gdje ćete pronaći cijeli niz naslova koji su osvojili nagradu Man Booker, poput "Knjiga Jakubovih, "Ušao konj u bar" te "Prodana duša". Znanje pak predstavlja novi nastavak fantastičnih "Priča za laku noć za mlade buntovnice", a onima koji su voljeli knjige poput "Djevojke u vlaku" i "Gone Girl", preporučujemo da provjere i triler "Ona između nas".

Kod Mozaik knjige su nam pažnju privukle dvije knjige s tematikom hrane; "Superhrana-obiteljski klasici" Jamieja Olivera te "Inteligentna prehrana" dr. Davida Perlmuttera i Kristin Loberg, za koju mnogi tvrde kako je upravo ona izazvala revoluciju mentalnom sklopu čitatelja diljem svijeta. VBZ donosi novi prijevod omiljenog Gabriela Garcíe Márqueza, "Putovanje po Istočnoj Europi", novu knjigu Vedrane Rudan, kao i najpoznatiji roman španjolskog nobelovca Camila Joséa Cele, "Košnica". Od starijih naslova bismo vas voljeli podsjetiti na autobiografski serijal i književni fenomen "Moja borba" Norvežanina Karla Ovea Knausgårda koju možete pronaći u nakladi kuće Oceanmore, zatim bilo koje djelo Mani Gotovac (Profil), kao i djela uvijek posebnog i zabavnog Bekima Sejranovića (VBZ) ili Marine Vujčić (HENA COM). Kad je riječ o knjigama za djecu, osim spomenutih "Buntovnica", iskreno preporučujemo i glazbene slikovnice iz Školske knjige, "Četiri godišnja doba" i "Orašar". Na koje još naslove trebate obratiti pažnju, provjerite u nastavku!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više