Traži

Divan projekt u kojem su se udružili ilustratorica Hana Tintor i njezin djed

Divan projekt u kojem su se udružili ilustratorica Hana Tintor i njezin djed

"Didine priče"


Fotografija: PR

U četvrtak 22.11. u Botaničaru će se održati promocija knjige "Didine priče". Knjiga je rezultat divne suradnje djeda i unuke koji su je zajedno kreirali. Uz promociju knjige prikazat će se i projekcija ilustracija.

Djed je Željko Mataga koji je tijekom profesionalnog rada objavio tri knjige te više znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomike agrara i zadrugarstva. Motiviran željom svojih unuka, u mirovini je prihvatio novi literarni izazov i napisao priče koje su trajni zapis života i odrastanja u dolini Neretve sredinom prošloga stoljeća. Unuka je Hana Tintor, ilustratorica i dizajnerica. S velikim veseljem ilustrirala je "Didine priče" s kojima je odrastala i koje su obogatile njezino djetinjstvo.

"I tako, motiviran željom svojih unuka i datim obećanjem, morao sam produbiti sjećanja, probuditi i pokrenuti maštu te napisati barem dio priča koje su nadahnute događajima iz djetinjstva. Rad na pričama trajao je dvije godine. Priče su, dakako, posvećene unucima, jer bez njihove želje i upornosti one ne bi bile otrgnute zaboravu. Osim toga Hanine ilustracije pričama daju dodatnu vrijednost. Zato je ova knjiga naše zajedničko djelo" - Željko Mataga. Više o ovom lijepom događanju možete pronaći na Facebook eventu

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar