Search

Fantastična kuharica za sve koji žele probati nešto drugačije

Fantastična kuharica za sve koji žele probati nešto drugačije

"Hvala, ne kuham: praktični vodič za (sirove) gurmane novog doba"

Iako je sirova i zdrava hrana postala trend u posljednje vrijeme, ona je u svojoj srži puno više od toga. Sirova (pre)hrana nije samo vrsta prehrane već i način života te podrazumijeva specifičan pogled na svijet i život

Iza (ne)kuharice "Hvala, ne kuham: praktični vodič za (sirove) gurmane novog doba" krije se Marina Zrnić, koju je vlastito tijelo prije tri godine natjeralo da otkrije sirovu prehranu i otada se hrani isključivo sirovim voćem i povrćem s malim dodatkom orašastih plodova i sjemenki. Otkrivanje okusa sirove kuhinje, uz velike zdravstvene prednosti za tijelo, bilo je vrlo zanimljivo i pozitivno iskustvo jer kako sama kaže: "Sjećam se svojih prvih sirovih lazanja i raširenih očiju u iznenađenju i nevjerici kako se može napraviti tako ukusno jelo od sirovih tikvica, rajčice i paprike." 

Osim što pruža nevjerojatnu paletu novih okusa, i vizualno izgleda nevjerojatno privlačno, sirova hrana zaista donosi velike dobrobiti po vaše zdravlje. "Mnogima je pomogla u liječenju dijabetesa, raka, artritisa te cijelog niza raznih oboljenja, a da ne spominjem da vas vraća na vašu prirodnu tjelesnu težinu bez dijete. Dakako, da biste osjetili zdravstvene dobrobiti koje sirova hrana donosi, ne trebate je prakticirati u potpunosti, a u ovoj (ne)kuharici objašnjavam zašto je to tako te dajem smjernice i savjete kako dobiti ono najbolje iz sirove prehrane u okolnostima u kojima se nalazimo." otkriva Marina.

Fantastična kuharica za sve koji žele probati nešto drugačije (фото 1)

Ideja iza ove knjižice je (ponovno) pronalaženje veze s prirodom kroz sezonsku, lokalno uzgojenu, svježu i svima dostupnu hranu. Koristeći domaće, stare sorte voće i povrća, zrelu, netom ubranu hranu, stvarana su uzbudljiva jela koja možete jesti svakodnevno te koja će zadovoljiti vaše nepce, a u isto vrijeme biti zdrava i blagotvorna po vaše tijelo. A sudeći po zamamnim fotografijama kojih je kuharica puna, ne možete pogriješiti ako se odlučite barem probati.

Fantastična kuharica za sve koji žele probati nešto drugačije (фото 2)

24 recepta u (ne)kuharici su podijeljena u dvije kategorije: niskomasne (s vrlo malo, ili ništa masnoća) i gurmanske, među kojima ćete naći ideje za sva tri dnevna obroka. Tako možete uživati u sirovim lazanjama, palačinkama s čokoladnim namazom, sirovoj pizzi, francuskoj salati, piti od jabuka, burritu, sladoledu, pudingu od bundeve, špagetima te mnogim drugim (neočekivanim) jelima sačinjenim od voća, povrća, sjemenki i orašastih plodova.

Fantastična kuharica za sve koji žele probati nešto drugačije (фото 3)

Fantastična kuharica za sve koji žele probati nešto drugačije (фото 4)

Dodatne informacije o kuharici i njenoj autorici možete pronaći ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više