Search

Harper Lee objavljuje nastavak romana \"Ubiti pticu rugalicu\"

Harper Lee objavljuje nastavak romana "Ubiti pticu rugalicu"

Nastavak ugledao svjetlo dana nakon pola stoljeća


Image: buro247.ru

Američka spisateljica i dobitnica Pulitzerove nagrade za hvaljeni roman "Ubiti pticu rugalicu" nakon nešto više od pola stoljeća objavljuje nastavak priče

Sve ljubitelje poznatog nagrađivanog bestselera američke spisateljice Harper Lee "Ubiti pticu rugalicu" očekuje fantastično iznenađenje: 88-godišnja autorica ove će godine objaviti nastavak kultnog romana, koji je više od pola stoljeća bio zagubljen. Knjiga nosi naslov "Go Set a Watchman" i tematizira život junakinje Jean Louise "Scout" Finch u odrasloj dobi. Sama autorica vjerovala je da je rukopis negdje izgubila, a slučajno ga je pronašla njezina odvjetnica.

Zanimljiva je činjenica da je ova knjiga ustvari napisana prije hvaljenog bestselera. "Roman 'Go Set a Watchman' napisala sam sredinom 50-ih godina. Junakinja poznate priče ovdje se pojavljuje u odrasloj dobi i meni se činilo da sam priču dobro osmislila. Moja izdavačka kuća, pod dojmom dijelova u kojima se junakinja prisjeća svog djetinjstva, uvjerila me da bi bilo dobro napisati knjigu iz perspektive djevojčice i tako je nastala 'Ubiti pticu rugalicu'", kazala je Lee.  

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više