Search

Hrvatska kuharica među najboljima na svijetu

Hrvatska kuharica među najboljima na svijetu

Recepti Bistro Apetita

BURO.


Image: PR

"Bistro Apetit" masterchefa Christiana Cabaliera, u izdanju Profil Knjige (2014.), najbolja je hrvatska kuharica u kategoriji profesionalnih kuharica prema ocjeni stručnog suda za dodjelu prestižne svjetske nagrade Gourmand World Cookbooks, koja se dodjeljuje od 1995. godine

Time je ova zbirka vrhunskih recepata, popraćena fotografijama Biljane Gaurine, ušla u svjetski finale za Gourmand World Cookbooks Awards, što je u gastronomskom svijetu isto što je Oscar u filmskom. Finalna svečanost i dodjela nagrade The Best in the World održava se u lipnju u Kini.

Christian Cabalier

Cabalier nam u ovoj kuharici donosi priču o spoju podneblja u kojemu radi sa strašću, kao i onoga iz kojega potječe, otkrivajući nam svoje tajne: istarski gnudi s umakom od slavonskog kulena, fuži s bijelim bolonjezom, mlinci s pačjim confitom, bečki klasik poput Tafelspitza - kuhane govedine u novom ruhu, "obična" jetra s origanom u pratnji palente s gorgonzolom, "obični" koromač spojen s narančom i mascarponeom uz ribu, te naposljetku, samo četiri namirnice: čokolada, maslac, brašno i jaja koje se stapaju u neodoljiv čokoladni san.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više