Search

Interliber 2017: veliki vodič kroz najuzbudljivije naslove

Interliber 2017: veliki vodič kroz najuzbudljivije naslove

Što nas sve očekuje?

Tekst: E.G.

Image: PR,
Pexels

Izdavači su nam i ove godine pripremili cijeli niz književnih poslastica, a evo na koje posebno trebate obratiti pažnju!

Čini se kako je svaka nova godina sve izazovnija, kako za svjetsku izdavačku scenu, tako i za onu hrvatsku. Ipak, najave novih naslova koje nas očekuju na nadolazećem Interliberu daju razloga za optimizam. Bilo bi nerealno reći da se radi o nekom od najboljih izdanja kojem smo svjedočili u posljednjih desetak godina, ali nitko ne može tvrditi kako i ovo neće biti zadovoljavajuće. U moru naslova koje nas očekuju, odlučili smo izdvojiti one koji nam se čine najzanimljivijima, i to podjednako od stranih i, što posebno veseli, domaćih autora i autorica. Kuća HENA COM donosi jake domaće adute, pa ćete tako moći uživati u novoj knjizi Marine Vujčić, "Pitanje anatomije", u novom romanu Ivice Ivaniševića, "Klanjam se", kao i u knjizi Rade Šerbedžije, "Poslije kiše". Finska autorica Rosa Liskom će se domaćoj publici predstaviti romanom "Kupe br. 6", koji nas vodi na putovanje transsibirskom željeznicom, a veselimo se i "Trafikantu" Roberta Seethalera, koji je bio u finalu nagrade Man Booker prošle godine.

Interliber 2017: veliki vodič kroz najuzbudljivije naslove (фото 1)

Iz naklade kuće Frakture stiže nova knjiga Miljenka Jergovića, "Nezemaljski izraz njegovih ruku", kao i nova knjiga Johna Williamsa (autora slavnog "Stonera"), "August". Omiljeni psihoterapeut Jorge Bucay ponovno educira u knjizi "O roditeljima i djeci", Lisbeth Salander ćemo pratiti i u novom nastavku sage "Millennium", Čovjek koji je lovio vlastitu sjenu", a veselimo se i "Posljednjem čuvaru Ellis Islanda" Gaëlle Josse, koji priča o problematici migranata i ljudi koji s njima svakodnevno rade. Profil nam donosi nove knjige nekoliko proslavljenih autorica; Indijka Arundhati Roy se vraća s "Ministarstvom potpune sreće", Jessie Burton ("Minijaturistica") je napisala još jedan hit roman, "Muzu", a Mani Gotovac knjigu "Ćutim te", koja će nesumnjivo također postati bestseller. Jurica Pavičić je napisao još jedan triler, "Crvena voda", a moramo spomenuti i novu knjigu našeg proslavljenog putopisca Jasena Boke, Tin – "Trideset godina putovanja".

Interliber 2017: veliki vodič kroz najuzbudljivije naslove (фото 2)

Najvažniji naslov iz naklade kuće Znanje je svakako hvaljena knjiga "Priče za laku noć za mlade buntovnice", autorica Elene Favilli i Francesce Cavallo, koja djevojčicama konačno šalje osnažujuću poruku. Obratite pažnju i na kriminalistički roman "Zaslužili su ubojstvo" Petera Swansona, kao i na novi naslov velikog Stephena Kinga, "Tko nađe, njegovo", a ako pak tražite futurističku avanturu, dajte šansu knjizi "Sva naša pogrešna sutra", autora Elana Mastaia. U ponudi kuće Mozaik se također nalaze punokrvni trileri i kriminalistički romani, poput "Sestre" Louise Jensen  te "Vidim te", Clare Mackintosh, dok je najzvučniji naslov onaj nepoznatog autora, "Tajni dnevnik Hendrika Groena", koji je samo u Nizozemskoj prodan u više od 40, 000 primjeraka. 

Interliber 2017: veliki vodič kroz najuzbudljivije naslove (фото 3)

U nakladi kuće VBZ moći ćete pronaći šokantni nagrađivani roman o trgovini ljudima, "Još", Hakana Gündaya, kao i roman "Lutka", najpoznatijeg albanskog pisca Ismaila Kadarea, u kojem progovara o složenom odnosu s majkom. Za Interliber će biti spreman i novi roman Dana Browna, "Predsmrtni dnevnik" Igora Mandića, kao i publicistički naslov Drage Pilsela, "U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo", u kojem ličnosti iz hrvatskog javnog života progovaraju o svom poimanju religije, duhovnosti i osobnih vjerovanja. 

Interliber 2017: veliki vodič kroz najuzbudljivije naslove (фото 4)

Uz sve navedene nove naslove, nemojte zaboraviti i na neka sjajna starija izdanja. S knjigama Kristijana Novaka ili Karla Ovea Knausgårda teško možete pogriješiti, baš kao i tzv. napuljskom tetralogijom fantastične Elene Ferrante. Nemojte zaboraviti niti na djela autora poput Jonathana Franzena, Zadie Smith i Margaret Atwood ili pak Zorana Ferića i starije naslove Marine Vujčić, koja uvijek oduševi svojim jednostavnim i pametnim pisanjem. I najvažnije, nađite vremena za posjet Zagrebačkom Velesajmu, od 7. do 12. studenog!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više