Search

Jeste li za ljubavnu priču, životnu avanturu ili povijesni roman?

Jeste li za ljubavnu priču, životnu avanturu ili povijesni roman?

Odabrali smo najzanimljivije naslove iz proljetnog izloga Tisak medije


Image: Sponzorirani članak

Donosimo vam nekoliko zanimljivih književnih naslova koji će vam ovo proljeće učiniti zabavnijim

Leći u travu na sunčan dan s dobrom knjigom u ruci... Tako nekako zamišljamo dobar proljetni dan. Sva sreća proljeće je tu, a s njime i novi proljetni izlog u kojem vam Tisak media omogućuje da popularne književne naslove nabavite po povoljnim cijenama. Mi smo odabrali četiri zanimljiva i popularna naslova koja nemojte zaobići ukoliko volite dobro štivo.

Nicholas Sparks: Bilježnica

Tisak Media

Svevremenski roman nam govori o snažnoj i dubokoj ljubavi koja tragediju pretvara u trijumf. "Bilježnica" je roman koji postaje događaj koji pamtimo. Pratimo priču vojnika iz drugog svjetskog rata koji još uvijek ne može zaboraviti davno izgubljenu ljubav i djevojke koja još uvijek pamti mladića koji joj je ukrao srce. S vremena na vrijeme, naiđemo na ljubavnu priču koja nas toliko osvoji da postane više od samo jedne knjige koju smo pročitali. Postaje događaj koji pamtimo. "Bilježnica" je upravo takva knjiga. Nakon Drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, tridesetjednogodišnji Noah ne može zaboraviti djevojku koju je izgubio prije više od desetljeća. Dvadesetdevetogodišnja Allie treba se udati za bogatog odvjetnika, a svejedno ne prestaje misliti na mladića koji joj je prije mnogo godina ukrao srce.

Stipe Božić: K2 - trijumf i tragedija

Jeste li za ljubavnu priču, životnu avanturu ili povijesni roman? (фото 1)

Ovo je nova knjiga poznatog hrvatskog alpinista Stipe Božića koji je svoja iskustva pretočio u brojne knjige, filmove te televizijske emisije.  Zbog velikog broja žrtava planinu K2 alpinisti zovu "Divljom planinom" i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta. Knjiga "K2 - trijumf i tragedija" potresna je i dramatična priča o usponu na tu "Divlju planinu", sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje.

Markus Zusak: Kradljivica knjiga

Jeste li za ljubavnu priču, životnu avanturu ili povijesni roman? (фото 2)

Priču iz 1939. godine i Njemačke kojom vladaju nacisti, pripovijeda sama Smrt. Djevojčicu Liesel i njenog mlađeg brata majka je prisiljena povjeriti prijateljima. Kad Lieselin mlađi brat umre, Liesel na njegovom grobu pronalazi knjigu uz koju će naučiti čitati i koja će joj promijeniti život. To je početak priče koja istražuje snagu riječi: njihovu moć da potaknu, uništavaju, ali i liječe. Gaseći žeđ za čitanjem, Liesel postaje kradljivica knjiga, spašavajući ih iz lomača i skrivajući... Zusakov roman o djevojčici i Smrti, priča je o nadi i ljepoti koje opstaju usred užasa i tuge i sasvim je zasluženo slavljen kao knjiga koja će se pamtiti.

Robert M. Edsel: Odred za baštinu

Jeste li za ljubavnu priču, životnu avanturu ili povijesni roman? (фото 3)

"Većina nas svjesna je da je Drugi svjetski rat bio najrazorniji rat u povijesti. Znamo za goleme ljudske žrtve, vidjeli smo slike razrušenih europskih gradova. No ipak, dok šetamo veličanstvenim muzejima poput Louvrea, uživamo u samoći dostojanstvenih građevina poput katedrale u Chartresu ili se divimo uzvišenoj ljepoti slika poput 'Posljednje večere' Leonarda da Vincija, zapitamo li se kako to da je toliko spomenika i velikih umjetničkih djela uspjelo preživjeti taj rat? Tko su bili ljudi koji su ih spasili?" Ti neopjevani junaci bili su poznati pod imenom Odred za baštinu. Tijekom okupacije Europe, Hitler i nacisti izveli su "najveću pljačku u povijesti", pri čemu su za sebe i Treći Reich prikupili i sakrili više od pet milijuna umjetnina. Od iskrcavanja na Siciliju do pada Reicha, Odred za baštinu izveo je, utrkujući se s vremenom, najveću potragu za blagom u povijesti, a umjetnine su bile smještene na najnevjerojatnijim mjestima, od bajkovitih dvoraca do dubokih rudnika. "Odred za baštinu" Roberta M. Edsela napeta je i uzbudljiva priča o ljudima koji su pronašli, spasili i sačuvali neprocjenjivo umjetničko blago i baštinu čovječanstva.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više