Search

Jeste li znali da uskoro izlazi prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima?

Jeste li znali da uskoro izlazi prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima?

"Moja dugina obitelj"


Image: PR

Udruga Dugine obitelji koja okuplja LGBTIQ* parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji, najavila je izdavanje svoje prve slikovnice naslova "Moja dugina obitelj"...

"Moja dugina obitelj" naziv je prve hrvatske slikovnice o istospolnim obiteljima koja bi svjetlo dana trebala ugledati sredinom siječnja. U pitanju je slikovnica kojom, kako navode autori, žele približiti priču o duginim obiteljima i različitostima u našem društvu danas, kao i svima onima koji to žele te olakšati roditeljima razgovor s djecom o duginim obiteljima. Uz Daniela Martinovića, koordinatora Udruge Dugine obitelj, na slikovnici su kao autori koncepta i teksta radili Maja Škvorc i Ivo Šegota, dok je za ilustracije bio zadužen Borna Nikola Žeželj. 

Jeste li znali da uskoro izlazi prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima? (фото 1)

Za početak će biti objavljena digitalna verzija na službenoj stranici Udruge, a ona papirnata bit će donirana vrtićima i školskim knjižnicama. Imat će oko 20 stranica, a započinje predstavljanjem glavnih likova, djecom koja odrastaju u duginim obiteljima. Kako ističu autori za Telegram.hr, slikovnicom su htjeli poručiti da u Hrvatskoj postoje različiti oblici obitelji, kao što su su jednoroditeljske, posvojiteljske i dugine obitelji. Naglašavaju pritom kako one postoje, prisutne su i da o njima treba govoriti. Za slikovnicu su se odmah zainteresirale i druge članice europske mreže, pa bi se ona tako vrlo brzo trebala prevesti i na engleski, njemački, francuski i talijanski jezik. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više