Search

Knjiga od recikliranog papira iz koje raste bilje zbilja postoji i jedna je od ljepših stvari koje smo danas vidjeli

Knjiga od recikliranog papira iz koje raste bilje zbilja postoji i jedna je od ljepših stvari koje smo danas vidjeli

Mali vrt u knjizi

Tekst: L.L.


Jedna je vijetnamska trgovina dizajnerskih predmeta došla na ideju slikovnice koja će djeci, ali i odraslima pomoći u lakšem shvaćanju prirode. Da bi u tome uspjeli, pomoć su potražili dizajnerskom studiju Ki u kojem su pak zatim dizajnirali su slikovnicu u potpunosti izrađenu od recikliranog materijala te joj dodali i mali zaokret. Naime, pomoću slikovnice, koja se može naručiti putem weba vijetnamskom Green Around the Cornera, možete čak i posaditi bilje.

Riječ je knjizi "The Boy Who Could Not Wait" koja, osim što je jedna od ljepših koje smo u posljednje vrijeme vidjeli, ujedno je i interativna, ali i korisna za okoliš.

Priča koja se u slikovnici skriva govori o putovanju jednog dječaka koji na kraju knjige dobije zadatak zaliti listove. Kada se to napravi u stvarnom svijetu, tijekom vremena, iz posljednjih će listova knjige početi klijati bilje što vlasniku knjige omoguće da uživa u svom malom, minijaturnom vrtu. No, naravno, to nije sve. Osim što je izrađena od recikliranog papira, knjiga je ujedno i ručno sastavljana što pak garantira kvalitetu i daje čitavom projektu još jednu novu dimenziju. Genijalno, zar ne?

Leave a comment

više