Search

Knjiga tjedna: biografija Joan Didion \"The Last Love Song\"

Knjiga tjedna: biografija Joan Didion "The Last Love Song"

Autorice Tracy Daugherty


Image: buro247.ru

Izdavačka kuća St. Martin objavila je knjigu "The Last Love Song" koja će nam ispričati životnu priču poznate američke spisateljice, novinarke i društvene kritičarke, Joan Didion

Joan Didion tijekom svoje bogate karijere proslavila se kao iznimno produktivna autorica, esejistica, društvena kritičarka i, relativno kratko, novinarka američkog Voguea, i to u velikoj mjeri zahvaljujući esejima u kojima je predstavila apokaliptičnu sliku američke kulture, politike i društva općenito. Osim toga, ovu 80-godišnju književnicu imali smo prilike vidjeli i u ulozi zaštitnog lica reklamne kampanje za kuću Céline.

Ovih dana autorica Tracy Daugherty pod okriljem izdavačke kuće St. Martin objavila je biografiju Joan Didion naslovljenu "The Last Love Song" u kojoj je istražila njezinu evoluciju stila i književnog stvaralaštva, počevši od prvih spisateljskih radova na početku karijere u Kaliforniji pa sve do današnjih dana koje ova vremešna dama provodi u New Yorku. Daugherty se u svojoj knjizi osvrnula i na utjecaj potresnih životnih okolnosti iz Joanina života, između ostalih i tragične smrti supruga, na njezino cjelokupno stvaralaštvo.

Knjigu već sad možete kupiti na internetskoj stranici Amazon. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više