Search

Knjiga tjedna: \"Gnijezdo\"

Knjiga tjedna: "Gnijezdo"

Autorice Cynthije D´Aprix Sweeney

Tekst: E.G.


Image: PR

Ako volite romane koji prate intrige suvremenih disfunkcionalnih obitelji, ovaj naslov ne smijete propustiti!

U nakladi kuće "Mozak knjiga" je nedavno izašao jedan naslov koji nas je zaintrigirao već pri čitanju kratkog opisa na koricama. Cynthia D´Aprix Sweeney je mlada autorica, a "Gnijezdo" je njen prvi roman, pa je njen uspjeh time još i veći. Preveden je u nekoliko desetaka zemalja, a među obožavateljicama se ističu spisateljica Elizabeth Gilbert te glumica i producentica Amy Poehler - imena koja dolaze s određenim kredibilitetom. "Gnijezdo" je jedna od onih knjiga koje ćete čitati beskrajno lako i brzo. Radnja nije komplicirana, a opet je dovoljno zanimljiva i drugačija, likovi su klasično problematični, kao i uvijek kad je riječ o velikoj obitelji, pa ipak će vas svaki od njih osvojiti na svoj način. Isto tako, vjerujemo da će se većina čitatelja moći poistovjetiti sa životnim problemima glavnih junaka, ali vam oni nikad neće biti teret. Štoviše, nekad će se smijati potezima likova dok se zapravo smijete sebi! No, o čemu se točno radi?

Riječima izdavača, radnja počinje kad se Leo Plumb pijan odveze s devetnaestogodišnjom konobaricom s proslave vjenčanja svoje rođakinje, moralnim i zakonskim posljedicama pridodat će se i strašan problem koji će time prouzročiti svom bratu i sestrama. Troškovi Leova odvikavanja značajno su ispraznili Gnijezdo - obiteljsku zakladu koja bi ih oslobodila mnoštva financijskih poteškoća. Melody, supruzi i majci iz predgrađa, taj novac trebao je poslužiti za plaćanje goleme hipoteke i školarine za koledž njezinim kćerkama blizankama. Trgovac antikvitetima Jack potajno je posudio novac, dajući u zalog vikendicu na plaži koju je kupio sa svojom suprugom. A Beatrice, nekoć obećavajuća autorica kratkih priča, nikako da dovrši roman koji je već davno morala predati.

Ujedinjeni kao nikad prije, brat i sestre Plumb moraju se uhvatiti u koštac s davnim zamjerkama, sadašnjim istinama i velikim emocionalnim i financijskim posljedicama nesreće, kao i s priznavanjem vlastitih odabira u životu. I da, prognoziramo da ćemo ovu knjigu vrlo brzo gledati i u formatu televizijske serije ili filma!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više