Search

Knjiga tjedna: \"S Eleanor Oliphant je sve  u najboljem redu\"

Knjiga tjedna: "S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu"

Autorice Gail Honeyman

Urednik: E.G.


Image: PR

Stigao nam je još jedan beskrajno šarmantni naslov koji nećete ispuštati iz ruku!

Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman prvijenac škotske autorice Gail Honeyman, za koji je osvojila prestižne nagrade i koji je odmah nakon objavljivanja postao bestseler Sunday Timesa. Autorica je za ovaj roman ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnom nagradom Costa za debitantski roman, a evo i o čemu se točno radi!

Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu.

Jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podignula oko sebe. Morat će naučiti kako navigirati svijetom koji svi ostali, čini se, uzimaju zdravo za gotovo - dok traži hrabrost da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život zaobilazila. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više