Search

Knjiga tjedna: \"Čudesna narukvica Arthura Peppera M.U.\"

Knjiga tjedna: "Čudesna narukvica Arthura Peppera M.U."

Odličan prvijenac autorice Phaedre Patrick


Image: PR

Prva knjiga koju je izdala ova talentirana britanska spisateljica svojom neodoljivom pričom podsjeća na svima omiljeni animirani film "Up", i garantiramo vam da kada je počnete čitati, nećete je moći ispustiti iz ruku...

Phaedra Patrick bavila se organizacijom filmskih festivala i komunikacijskim menadžmentom prije nego što se odlučila upustiti u spisateljske vode. Možemo samo reći da je to bila sreća za čitateljsku publiku jer je ova spisateljica izdala knjigu "Čudnovata narukvica Arthura Peppera M.U." koju je javnost brzo prepoznala i lako se u nju zaljubila. Ova knjiga je idealna za sve one koji žele bijeg u jednu jednostavnu, ali lijepu priču o životu i koliko neotkrivenih tajni može skrivati. Naime, u središtu pozornosti se nalazi udovac Arthur, koji živi vrlo jednostavnim životom. Ujutro se budi u 7:30, oblači uvijek iste sive hlače i prsluk boje senfa, zalijeva svoju paprat Federicu i vrijeme provodi u svom vrtu. Međutim, sve se mijenja kada na jednoj godišnjici Miriamine smrti prilikom pospremanja njezinih stvari Arthur ne otkrije zlatnu narukvicu s privjescima, koju do tada nikada nije vidio.

On zatim počinje otkrivati tajne koje kriju privjesci i sa svojih 69. godina se upušta u iznenađujuću i nezaboravnu odiseju koja ga vodi u Pariz i Indiju te u epskoj potrazi za istinom spoznaje kako mu je žena imala uzbudljiv život prije njihova braka. Na tom putovanju dolazi do otkrića o samome sebi i odgovore nalazi na najneočekivanijim mjestima. Stil kojim ova spisateljica piše izrazito je čitljiv, a konstrukcije rečenica su zavodljive tako da vas lagano uvode u sljedeću radnju i nemate uopće osjećaj da trebate ostvariti pretjerani napor da biste bili u priči. Ona vas jednostavno uvlači i vodi na putovanje koje će vas neminovno inspirirati. Ovo je jedna od onih knjiga koje vam mogu poslužiti da se maksimalno opustite od svakodnevnih obaveza, da vas oraspoloži i podsjeti kako je književnost zbilja tu da nam pokaže koje su sve neizmjerne mogućnosti života i sudbina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više