Traži

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata

"Life does not frighten me at all"

Tekst: E.B.


Fotografija: buro247.ru,
screenshot

Knjiga za djecu o borbi protiv svih strahova u djetinjstvu, ilustrirana neponovljivim slikama Jean - Michel Basquiata...

Cijeli svijet je upoznat s likom i djelom Jean - Michela Basquiata, umjetnika koji je svojim neo-ekspresionističkim izrazom izazvao veliku promjenu unutar umjetničkog svijeta 90-ih godina prošlog stoljeća. Svijet je fascinirao njegov naočigled jednostavan i "dječji" izraz, u kojemu je iznosio jasnu kritiku društva na jedinstven način.

Basquiat je jednom izjavio: "Uvijek će mi biti draže pogledati umjetnička djela koja su napravila djeca, nego ona koja rade odrasli", stoga nije iznenađujuće što je u jednom trenutku svoga života odlučio ilustrirati knjigu koja je namijenjena upravo djeci. Naime, riječ je o poemi Maye Angelou "Life does not frighten me at all", koja progovara o borbi protiv strahova koji se javljaju kod djece, a Basquiat ju je ilustrirao svojim slikama koje prikazuju upravo tu borbu i strahove.

Knjiga će ove godine doživjeti svoje ponovno izdanje jer izdavači, Abrams Books, namjeravaju obilježiti 25. godišnjicu od njezina prvog izdavanja, koje je bilo 1993. godine. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više