Search

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata

"Life does not frighten me at all"


Image: buro247.ru,
screenshot

Knjiga za djecu o borbi protiv svih strahova u djetinjstvu, ilustrirana neponovljivim slikama Jean - Michel Basquiata...

Cijeli svijet je upoznat s likom i djelom Jean - Michela Basquiata, umjetnika koji je svojim neo-ekspresionističkim izrazom izazvao veliku promjenu unutar umjetničkog svijeta 90-ih godina prošlog stoljeća. Svijet je fascinirao njegov naočigled jednostavan i "dječji" izraz, u kojemu je iznosio jasnu kritiku društva na jedinstven način.

Basquiat je jednom izjavio: "Uvijek će mi biti draže pogledati umjetnička djela koja su napravila djeca, nego ona koja rade odrasli", stoga nije iznenađujuće što je u jednom trenutku svoga života odlučio ilustrirati knjigu koja je namijenjena upravo djeci. Naime, riječ je o poemi Maye Angelou "Life does not frighten me at all", koja progovara o borbi protiv strahova koji se javljaju kod djece, a Basquiat ju je ilustrirao svojim slikama koje prikazuju upravo tu borbu i strahove.

Knjiga će ove godine doživjeti svoje ponovno izdanje jer izdavači, Abrams Books, namjeravaju obilježiti 25. godišnjicu od njezina prvog izdavanja, koje je bilo 1993. godine. 

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata (фото 1)

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata (фото 2)

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata (фото 3)

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata (фото 4)

Knjiga za djecu ilustrirana slikama Basquiata (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više