Search

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete

Ljetno štivo

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Net-a-Porter

Ako ste oduvijek htjeli saznati tajne stila nekih od najbolje odjevenih žena na svijetu, imate sreće. Naime, brojne ikone stila sve su svoje misli i savjete sabrale u izdanja, a neka od njih prevedena su i na hrvatski jezik. Donosimo vam izbor pet knjiga modnih influencerica u kojima ćete pronaći korisne modne, beauty i lifestyle savjete. 

Giovanna Battaglia: "Gio_Graphy: Fun in the Wild World of Fashion"

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete (фото 1)

U knjizi modne urednice W magazine i japanskog izdanja Vogue možete dobiti uvid u svakodnevni život jedne modne insajderice, uključujući i urnebesne anegdote te modne savjete. U svojoj knjizi Talijanka poznata po osebujnom stilu otkriva gdje i kako pronalazi inspiraciju za editorijale, ali i svakodnevno odijevanje, a prosipa i brojne druge fashion i beauty mudrolije poput onih kako kombinirati minimalističke topove, ogromne šešire i komade u crvenoj boji te što učiniti kad se pojavite odjeveni isto kao netko drugi. Osim njezinih tajni i trikova, unutar 224 stranice imate prilike pročitati i vrijedne savjete dizajnerice Caroline Herrere i legendarne urednice Anne dello Russo.

Jeanne Damas: "à Paris"

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete (фото 2)

Kada utjelovljenje pariške it djevojke Jeanne Damas, koja na Instagramu broji više od 800 tisuća followera, pa kad odluči dijeliti savjete šakom i kapom - mi čitamo! Ovo je djela zapravo zbirka portreta 20 Francuskinja, odnosno njihove elegancije, stila, šarma i duha gotovo mitske it djevojke. Među njima su spisateljica, redateljica i aktivistica, a njihov raspon godina ide od 14-e do 70-e. Njihovu priču dokumentirala je novinarka Lauren Bastide, a fotografirala ih je Jeanne Damas. U knjizi se mogu pronaći i nikad prije objavljene fotografije Damas te preporuke restorana, pekari, dućana i vinarija.

Pernille Teisbaek: "Dress Scandinavian"

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete (фото 3)

Na gotovo 200 stranica model, influencerica i autorica Pernille Teisbaek daje savjete kako postići tako željeni scandi look. Knjiga izgleda jednako stylish kao i njezina autorica, a stranice su ispunjene predivnim fotografijama, moodboardovima i savjetima o tome kako miksati uzorke, tkanine i boje kako bi kreirali cool, minimalističku garderobu na kojoj bi vam pozavidjela svaka Dankinja. Dio poglavlja posvećen je i postizanju prirodnog makeupa te savjetima kako transformirati svoj dom u toplu i primamljivu oazu.

Gala Gonzalez: "Gala Confidential"

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete (фото 4)

Svojih 10 godina karijere influencerice, prva blogerica u Španjolskoj Gala Gonzalez, odlučila je sabrati u knjigu koju je pisala nešto više od godine dana. Kako je zaista bila pionirka u tom području, kad su modni blogovi tek nastajali, ništa o tom novom zanimanju nije bilo napisano te ništa u svojoj karijeri nije mogla planirati. U djelu opisuje sva svoja osobna i profesionalna iskustva, prve korake s blogom, kako izgleda njezin svakodnevni život, što se sve promijenilo "rođenjem" Instagrama te sve ono što ju dovelo do toga gdje se danas nalazi.

Garance Doré: "Ljubav x Stil x Život"

Knjige modnih influencerica u kojima ćete pronaći vrijedne savjete (фото 5)

Iskrena, neposredna i pristupačna francuska ilustratorica, fotografkinja i blogerica, a danas vlasnica portala Atelier Doré, Garance Doré ogolila je dušu u svojem djelu "Ljubav x Stil x Život". U ovom literarnog uratku vrsna autorica piše o karijeri, stilu i modnim tjednima, a pred kraj djela fokus se s onog vanjskog seli na ono oku nevidljivom pa Doré progovara o unutarnjoj ljepoti te naposljetku i ljubavi. Riječ je i o svojevrsnom dnevniku inspiracija u kojem se mogu pročitati intervjui sa ženama koje su izgradile ozbiljne karijere u svijetu mode poput Emmanuelle Alt, Jenne Lyons i Diane von Furstenberg.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više