Search

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba

Knjige, eko proizvodi i recikliran dizajn

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Točno 9 godina nakon otvorenja svoje prve knjižare specijalizirane za duh, um i tijelo, Planetopija je preselila knjižaru na novu lokaciju u Ilici 68 gdje u prekrasno dizajniranom prostoru spaja ljubav prema knjizi i čitanju i ljubav prema planetu Zemlji

Novo mjesto u gradu koje ćete posjetiti u potrazi za dobrom knjigom nalazi se u Ilici 68. Točnije, nova je to adresa Planetopije koja je ovim preseljenjem proširila svoj prostor, ponudu knjiga, ali i cijelog asortimana novim i zanimljivim proizvodima koje je smjestila u dizajnerski prostor s potpisom agencije Brigada.

Na jednom mjestu spaja se ljubav prema dobroj kvalitetnoj knjizi sa stavom o životnom stilu u skladu s prirodom i idejom očuvanja okoliša. Posjetitelji će tako uz bogatu ponudu knjiga pronaći i brojne eko proizvode za svakodnevnu upotrebu ili poseban dar. Ovime se želi približiti ideja o osviještenoj kupovini kojom neposredno mijenjamo svijet nabolje i pružiti inspiraciju za zeleniji životni stil. Radi se o recikliranim, 100 % prirodnim, organskim, solarnim i fair trade proizvodima koji svojim dizajnom zadovoljavaju visoke estetske standarde.

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba (фото 1)

U većem prostoru knjižara nudi proširenu ponudu odabranih knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku – od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj i klasika do birane beletristike, poezije i publicistike. Za roditelje i djecu tu je poseban kutak sa slikovnicama i knjigama za djecu i mlade, bogatim izborom knjiga o roditeljstvu, te drvenim i solarnim igračkama domaćih i stranih proizvođača.

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba (фото 2)
U ekološkom dijelu asortimana su proizvodi iznimno kvalitetnih robnih marki kao što je priznati njemački brand Werkhaus, vrećice za kupovinu popularnog australskog brenda Envirosax i torbe od celuloze talijanske marke Essent-ial, osvježivači prostora Udea, Sodasan i Primavera life, eko veganske mirisne svijeće grčkog brenda Nimbus Candles, Manduka prostirke za jogu, XD Design solarni punjači, Clairfontaine reciklirana papirna galanterija, Oops i Ever Earth eko igračke za djecu, brojni Kikkerlandovi proizvodi i drugi koje odsad objedinjene na jednom mjestu možete pronaći u Planetopijinoj knjižari. Tu je i asortiman domaćih proizvođača kao što su nagrađivani brend Ekoteka, drvene i didaktičke igračke za djecu Margareta Toys i Ponge Toys, nakit i mirisni čunjići Whisper of Nature, Story Teller Cube, nakit Zets, vertikalni vrtovi Walligami i drugi zanimljivi proizvodi.

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba (фото 3)

Ideja održivosti utkana je i u dizajn prostora. Agencija Brigada zaslužna je  za dizajn većine elemenata u trgovini. Studio za oblikovanje Bee biro bio je pak zadužen za grafičke elemente u prostoru i izlozima. Novi namještaj napravljen je od recikliranog drva, a u kutak za predah smještena je fotelja iz radinosti Smetnjak gospodina Miroslava Belcara koji obnavlja stare i odbačene fotelje.

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba (фото 4)

"Željeli smo biti racionalni u potrošnji i korištenju materijala koji su nam bili na raspolaganju. Iskoristili smo sve što je bilo moguće – police iz prethodne knjižare preselili smo u novi prostor i stvorili kutak koji će nas i naše vjerne kupce podsjećati na našu prvu knjižaru. Namještaj koji smo zatekli u prostoru zadržali smo i preoblikovali u police za knjige. Nismo htjeli stvarati otpad, štoviše otpad smo pretvorili u namještaj – patchwork namještaj napravljen je od starih fosni i dasaka. Tako smo uštedjeli na sirovinama za izradu namještaja, pa se ekologija povoljno odrazila i na troškovnik", objasnila nam je Marina Kralj Vidačak, direktorica Planetopije.

Knjižara uređena od recikliranog materijala u centru Zagreba (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više