Search

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch

F R A N K

Image: PR

Bunch i Alberto Hernandéz u suradnji s Milieu Grotesque predstavljaju F R A N K – novu, suvremenu stencil tipografiju

F R A N K je tipografija koja dolazi u limitiranoj ediciji od 100 primjeraka koju zajednički potpisuju Bunch i Alberto Hernandéz. Inicijalno kreirana za potrebe izrade vizualnog identiteta print studija Cerovski 2013. godine, u puni, komercijalni set producirana je od strane Milieu Grotesquea. Ova neserijska tipografija prati lathe-milling tradiciju, korištenu za izradu modularnih matrica kroz mono-linearnu kombinaciju debelih linija i kružnih završetaka. Predavanje Erica Kindela, profesora sveučilišta u Readingu (UK), nadahnuo je i dalje usmjerio na istraživanje matrica, te pogotovo nakon pozitivne reakcije na novi vizualni identitet za Cerovski, nije bilo sumnje da će F R A N K zaživjeti kao tipografija.

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch (фото 1)

F R A N K sadrži 207 glifova, uključujući nestandardne glifove te dodatne strelice, a dostupan je u OpenType (postcript podržan) i Web Open Font formatima.

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch (фото 2)

Svaki primjerak sadrži specimen knjižicu od 32 stranice u kojoj je esej o povijesti stencil tipografije Thomasa Maiera, predavača tipografije na sveučilištu u Linzu (Austrija), mjedena A5 šablona, te kupon za skidanje tipografije u digitalnom formatu. Specimen knjižica izvedena je u tehnikama slijepog tiska, perforacije i foliotiska, a posebna pažnja posvećena je odabiru kombinacije papira, kako bi primjerak bio što taktilniji. Sav papir omogućio je partner na projektu Arjowiggins.

Limitirana edicija dostupna je ekskluzivno putem web stranice milieugrotesque.com/frank.

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch (фото 3)

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch (фото 4)

Limitirano izdanje tipografije s potpisom agencije Bunch (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više