Search

Mani Gotovac predstavila svoj prvi roman

Mani Gotovac predstavila svoj prvi roman

"Snebivaš me"

Image: John Pavlish,
Mirko Janković (naslovna)

Mani Gotovac predstavila je čitateljima svoj prvi roman, „Snebivaš me", strastvenu ljubavnu i obiteljsku priču u kojoj se isprepliću sudbine triju žena i pojavljuje niz stvarnih osoba iz javnog života: od Vanesse Redgrave, Vinka Brešana do Angeline Jolie i mnogih drugih

Veliko zanimanje javnosti za dugo iščekivani roman jedne od najčitanijih hrvatskih autorica vidjelo se i na premijernom predstavljanju odmah po otvaranju ovogodišnjeg Interlibera, koje je na Profilov štand u paviljonu pet Zagrebačkog velesajma privuklo veliki broj obožavatelja koji su došli po prve primjerke romana. "Ljubav smatram temeljnom energijom ljudskog života, ali za mene je taj fenomen, fenomen ljubavi, nešto posve različito od važećeg i općeg motiva koji danas zaokuplja sve, a zove se - seks. Voljela bih da čitatelji od prve do zadnje stranice osjete koliko mi je ta razlika važna," otkrila je na predstavljanju Mani Gotovac. 

Nakon prvih dviju autobiografsko-memoarskih uspješnica, Mani Gotovac prvi put objavljuje fikcijsku prozu - roman. Pri tome se služi narativnim tehnikama različitih žanrova: stvarnosnom prozom, dramskim dijalozima, lirskim pasažima, bajkom, elementima trilera...  Riječ je o obiteljskom, ali, prije svega, o ljubavnom romanu jer autorica u ljubavi prepoznaje temeljnu energiju koja daje smisao ljudskom životu. Riječ je o romanu hrabrom, bez tabua, izazivačkom, kao uvijek kad piše Mani Gotovac.

Mani Gotovac predstavila svoj prvi roman (фото 1)

Mani Gotovac započinje komunikaciju sa svojim čitateljima već na naslovnici knjige gdje se čitatelji zrcale u naslovnici. Inovativno rješenje omotnice potpisuje nagrađivana hrvatska dizajnerica i fotografkinja Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić / Studio Hamper.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više