Search

Na romane Kristin Hannah svi uvijek puštaju suze. Pripremite maramice, stigao je još jedan!

Na romane Kristin Hannah svi uvijek puštaju suze. Pripremite maramice, stigao je još jedan!

Knjiga tjedna: "Kao zvijezda u noći"

Urednik: E.G.


Image: PR

Tully Hart uvijek je bila veća od života, žena koju vode veliki snovi i muče sjećanja na bolnu prošlost. Nepobjediva je do trenutka kada joj umire najbolja prijateljica Kate Ryan, a poslije toga se njezin brižljivo uređeni život i privid sigurnosti ruše kao kula od karata. Tully pokušava održati obećanje dano Kate na samrtnoj postelji - da će uvijek biti pri ruci Kateinoj djeci - ali, što ona zna o majčinstvu i o tome kako se brinuti za druge ljude? Šesnaestogodišnja Marah Ryan shrvana je majčinom smrću.

Njezin otac Johnny očajnički nastoji održati obitelj na okupu, ali gubi dodir s Marah koja je potonula u svoju tugu. Čini se kao da joj nitko i ništa nisu važni... sve dok se ne zaljubi u mladića koji joj vraća osmijeh na lice i odvodi je u svoj opasan, mračan svijet. Dorothy Hart - hipijevka koja se nekoć nazivala Oblak - u središtu je Tullyne tragične prošlosti. Dorothy se želi iskupiti i napokon biti majka svojoj kćeri, ali da bi u tome uspjela, mora se suočiti s najmračnijim strahovima i razotkriti ružne tajne iz vlastite prošlosti.Dok Tully tone u ovisnost o lijekovima i alkoholizam, Marah se potuca po skvotovima, a Dorothy ne pronalazi način da se približi kćeri, čini se da su svi jedni za druge nepovratno izgubljeni. Sve dok još jedan tragičan događaj ne promijeni sve.

Kristin Hannah nagrađivana je američka spisateljica romana ljubavno-obiteljske tematike. Toplina i neposrednost njezinih priča te uvjerljivo psihološko portretiranje likova donijeli su joj svjetski uspjeh i omiljenost kod čitatelja. Proslavila se naslovima poput "Zimski vrt" i "Posljednji ples leptira", a mi bismo je opisali kao idealnu za situacije kad vam se čita nešto lagano, a istovremeno životno i lijepo napisano.

Leave a comment

više