Search

Nakon 28 godina stigao Arsenov \"Brod u boci\"

Nakon 28 godina stigao Arsenov "Brod u boci"

Zbirka od 29 pjesmama


Image: PR

Iz tiska je upravo izašla prva zbirka pjesama Arsena Dedića "Brod u boci", čije je prvo izdanje objavljeno 1971. godine.

Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret. Zbirka "Brod u boci" prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka. "Brod u boci je bilo nemoguće nabaviti posljednjih godina. S Arsenom smo dogovarali 9. izdanje, ali prošli kolovoz nas je zatekao i ostavio baš poput nekog broda u boci. Ipak, ovu smo zbirku, Arsenovu prvu i možda najvažniju, odlučili vratiti pred publiku i na police glazbene knjižare Rockmark", izjavio je Krešimir Blažević, izdavač.

"Mnogi od onih koji su prihvatili Arsenove šansone potražit će u knjižarama i njegovu prvu zbirku pjesama. Ako je, zahvaljujući Arsenu, autoru i tumaču šansona, zabavna glazba primila veliki broj novih slušalaca iz redova intelektualaca, poezija će, sasvim sigurno, zaslugom istog autora, steći priličan broj novih čitalaca među ljubiteljima zabavne glazbe." (iz predgovora).

"Brod u boci" moguće je kupiti u knjižari Rockmark po cijeni od 79 kuna. Deveto izdanje prve i možda najvažnije Arsenove knjige predstavljaju Muzika.hr i glazbena knjižara Rockmark koja se ovom knjigom, šest godina od otvorenja, prvi put javnosti predstavlja kao izdavač.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više