Search

Nova knjiga autorice hita \"Seks i grad\"

Nova knjiga autorice hita "Seks i grad"

Candace Bushnell

Tekst: A.P.


Autorica koja je zaslužna za najpopularniju žensku seriju svih vremena objavila je novu knjigu uvelike temeljenu na vlastitom životnom iskustvu

Knjiga "Killing Monica" prati život i karijeru uspješne spisateljice P. J. Wallis koja je stvorila popularan lik Monice. Knjige o Monici pretvorene su u nekoliko filmova te je Wallis ostala zarobljena u svijetu vlastitog proizvoda. Želeći pobjeći od svijeta u kojem njen glavni ženski lik dominira, Wallis se okreće pisanju ozbiljnog romana, međutim, nailazi na protivljenje svojih izdavača i medija. Kako bi se oslobodila tereta imaginarne junakinje, Wallis se odlučuje na riskantan potez "ubijanja Monike".

Radnja knjige mnoge je podsjetila na lik Carrie Bradshaw koji je zahvaljujući seriji i filmovima preuzeo apsolutnu moć nad Bushnell i njenim bestselerom po kojem je serija i nastala. Ženski lik u knjizi imena "Schnowzer" mnoge podsjeća na Sarah Jessicu Parker s kojom Bushnell navodno nije u najboljim odnosima te joj je prije par godina poručila: "Ja sam te stvorila". 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više