Search

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice

"Jamie's Comfort Food"


Image: Jamie Oliver Facebook i Instagram

Jamie Oliver koji se kroz svoju kulinarsku karijeru uistinu okušao u svim kuharskim pravcima i svjetskim kuhinjama, sada je odbacio sva pravila i posvetio se tzv. "comfort food"

"Comfort food" je pojam koji označava ukusnu, vizualno privlačnu hranu koja izaziva osmijeh na licu i osjećaj sreće, radije nego da se fokusira na brojanje kalorija. Najčešće se tu i radi o "kalorijskim bombama" koje uključuju čokoladu, sladoled, punomasne mliječne proizvode, bogate umake i sve ono što si možemo dopustiti kada nam dan nije prošao kako smo zamislili ili smo jednostavno loše volje. Najčešće se pod taj pojam podrazumijeva junk food za koji znamo da ga ne bismo smjeli jesti, ali ipak ne možemo odoljeti. No Jamie je odlučio dokazati kako hrana za utjehu može biti pripremljena od organskih i kvalitetnih namirnica, a biti jednako privlačna i ukusna poput nečega što smo samo dograbili na polici grickalica u supermarketu.

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice (фото 1)

Inspirirao se svime - od sjećanja iz djetinjstva, najdražih sezonskih jela i tipičnih grešnih slastica od kojih kreću rasti zazubice. Istražio je i druge svjetske kuhinje, razmišljajući o jelima koja i druge kulture podsjećaju na sreću i toplinu doma. Sve je to upotpunio odličnim fotografijama koje pozivaju na listanje iznova i iznova te detaljnim receptima jednostavno pisanim čak i za početnike. Bez obzira jeste li sami kod kuće u potrazi za nečim slatkim (ili slanim) ili ste u društvu slaveći posebnu prigodu, Jamie predlaže različita jela koja rezultiraju instant osmijehom na licu. Među receptima su burgeri, tost sa sirom, brownie kolači s maslacem od kikirikija i džemom od jagoda, indijska tikka masala, puding od karamele, musaka i još mnogo toga.

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice (фото 2)

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice (фото 3)

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice (фото 4)

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice (фото 5)

Nova kuharica Jamieja Olivera od koje će vam rasti zazubice (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više