Search

Nova priča o jednoj od najomraženijih ličnosti Harry Potter svijeta

Nova priča o jednoj od najomraženijih ličnosti Harry Potter svijeta

J. K. Rowling će iznenaditi obožavatelje za Dan vještica


Image: Buro247.ua

Svatko tko je čitao petu po redu knjigu iz serije o Harryju Potteru, "Harry Potter i red feniksa", ili pogledao njenu ekranizaciju, u trenutku je zamrzio jedan od ključnih likova - Dolores Umbridge

Dolores Umbridge pomoćnica je Ministra magije, novo imenovana profesorica Obrane od mračnih sila i od samih početaka radnje jedan od glavnih negativaca u petoj knjizi. Osobno se namjerila na Harryja Pottera, a nedostatak ljudskosti u svakom njenom potezu priskrbio joj je titulu jedne od omraženijih ličnosti Harry Potter svijeta. U filmu ju je savršeno utjelovila Imelda Staunton, učinivši njen podmukao karakter gotovo opipljivim.

Za nadolazeći Dan vještica, J.K. Rowling je prikladno odlučila objaviti još jednu kratku priču iz čarobnjačkog svijeta s Dolores Umbridge u glavnoj ulozi. Na svojoj službenoj stranici Rowling će ispričati ponešto o Umbridgeinom životu prije prvog pojavljivanja u petoj knjizi, Rowling obećava otkriti svoje osjećaje prema liku, a možda ćemo iz radnje saznati zbog čega je postala takvom kakva jest.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više