Search

Novi roman Harper Lee stigao na police svjetskih knjižara

Novi roman Harper Lee stigao na police svjetskih knjižara

"Go Set a Watchman"


Image: buro247.ru

Prije par dana u knjižarama diljem svijeta pojavio se zagubljen nastavak kultnog bestselera "Ubiti pticu rugalicu". Knjigu "Go Set a Watchman" hvaljena je autorica napisala još 50-ih godina i dugo je vremena vjerovala kako je rukopis zauvijek izgubljen

Još prije nekoliko mjeseci objavili smo vijest kako će Harper Lee, autorica nagrađivanog bestselera "Ubiti pticu rugalicu", objaviti nastavak kultnog romana za koji se vjerovalo da je izgubljen sve dok ga njezina odvjetnica Tonja Carter nije slučajno pronašla. I nakon manje od pola godine roman "Go Set a Watchman" ugledao je svjetlo dana i stigao na police svjetskih knjižara u nakladi od 2 milijuna primjeraka, koji će se, vjerujemo, u vrlo kratkom roku razgrabiti, posebice u ovo ljetno doba. 

Uzbuđenje oko novog romana Harper Lee nije nimalo iznenađujuće. Kad je 1960. godine objavljen roman "Ubiti pticu rugalicu" javnost i kritika složili su se u svojim ocjenama romana pa je već sljedeće godine autorica nagrađena Pulitzerovom nagradom. Ekranizacija romana slijedila je isti put uspjeha kao i original pa je priča o obitelji odvjetnika Atticusa Fincha iz okruga Maycomb u saveznoj državi Alabami, kojeg je u filmu utjelovio legendarni Gregory Peck i koji je za odigranu ulogu nagrađen Oscarom, priskrbila dodatne fanove. A s vremenom je roman, kao i film, učvrstio svoju poziciju kultnog klasika, pa ga je Američki filmski institut smjestio na 25. mjesto u kategoriji "100 najboljih američkih filmova u posljednjih 100 godina".

Novi roman Harper Lee stigao na police svjetskih knjižara (фото 1)

Novi roman Harper Lee stigao na police svjetskih knjižara (фото 2)

Novi roman Harper Lee stigao na police svjetskih knjižara (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više