Search

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo

"Frida Kahlo: The Gisèle Freund Photographs"


Image: Gisele Freund

1950. godine fotografkinja Gisele Freund krenula je na putovanje u Meksiko, za koje je vjerovala da će trajati samo dva tjedna, no, kako se ispostavilo, njezin boravak produljio se na pune dvije godine

Tamo je upoznala poznate umjetnike Fridu Kahlo i Diega Rivieru, koji su Freund često pozdravljali u svojoj kući smještenoj u mjestu Coyoacán u Mexico Cityju. Narednih mjeseci Freund je postala bliska prijateljica para, koja je svakim trenom sve više ulazila u njihovu intimu, koju je naposljetku odlučila bilježiti fotoaparatom. Tako su nastale stotine fotografija koje prikazuju živopisne portrete umjetnika u njihovim intimnim i poslovnim trenucima.

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 1)

Nedavno je objavljena knjiga fotografija posvećena upravo životu ove slavne umjetnice koja nosi naslov: "Frida Kahlo: The Gisèle Freund Photographs", a koja u sebi sadrži više od stotinu rijetkih fotografija umjetnice, od kojih mnoge nisu nikada bile objavljene. Sve fotografije nastale su posljednjih mjeseci života slavne umjetnice koja je preminula 1954. godine u dobi od samo 47. godina. Sliku su tekstualno popratili Gerard de Cortanze, Lorraine Audric te fotografkinja Freund osobno, koja je Fridu u uvodu opisala kao zaista jedno impresivno biće.

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 2)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 3)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 4)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 5)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 6)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 7)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 8)

Objavljena knjiga rijetkih fotografija Fride Kahlo (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više