Search

\"Pantone Foodmood\": Knjiga zbog koje će svi poželjeti kuhati

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželjeti kuhati

Tekst: BURO.

Svake godine prilično uzbuđeno čekamo objavu o boja godine, i dobro se zna tko je za to zadužen i što boja godine znači. Obično u prosincu, Pantone, objavljuje svoje predikcije za narednu godinu, koja će biti ta boja koja će obilježiti trendove u svim industrijama. Međutim, pored trendova u bojama, svake godine donosi i mnogo veću i širu priču i na izvjestan način sažima naša prošlogodišnja iskustva, primjenjuje ih na novu godinu. Gledajući unazad, boje godine su jako dobar presjek stanja što se događaloi kada. Ako zaboravljate događaje i povijest vam nije najjača strana, brzo skenirajte kroz Pantone paletu i sve će vam biti jasno.

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželjeti kuhati (фото 1)

Pored toga što je zadužen za kolorit i naše opće raspoloženje, Pantone je još 2018. godina izdao kuharicu koji prati njihova pravila i uputstva u kojima vizualni prikaz nije ništa manje značajan od samog okusa. Kuharica je postala hit, ali se i brzo rasprodala, međutim, došlo je vrijeme za reizdanje čije je objavljivanje rezervirano za 1. srpanj. “Pantone Foodmood” je skoro ponovno tu da nas podsjeti da je kuhanje vizualna umjetnost gotovo jednako kao i moda, grafički dizajn ili dizajn interijera i ova knjiga će svojim izgledom mnogo prije oduševiti dizajnere nego kuhare, a najvjerojatnije i jedne i druge.

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželjeti kuhati (фото 2)

U suradnji s premium izdavačima, Pantone objavljuje 56 klasičnih “korak po korak” recepata i predstavlja ih na ne baš tako klasičan način. Organizirani su po bojama i njihovim kombinacijama: žuta (tart od limuna), magenta (tartar od deverike s laticama ruže), zelena (tart od šparoga); plava (salata sa boračem), ljubičasta (puding od grožđa); narančasta (tandoori piletina s basmati rižom); crvena (okrugla puslica s divljim jagodama) i smeđa (semifreddo od kave). Svaka kolekcija recepata ima uvodni segment, esej o boji, koji potpisuje neki od Pantone eksperata, a svaki recept je savršeno stiliziran i fotografiran u klasičnom Pantone stilu.

"Pantone Foodmood": Knjiga zbog koje će svi poželjeti kuhati (фото 3)

Jedna boja je popraćena s nekoliko recepata u njenim nijansama, a sve prati dodatni prilog 40 preporučenih menija koji kombiniraju boje ovisno o različitim prilikama. Pa tako, ako vam treba autentična kombinacija za brunch, dječji rođendan ili happy hour, ova knjiga nudi sjajno rješenje, ali je i sjajan koloritni vodič kroz različite kuhinje od mediteranske do japanske. Posebni plusevi odlaze na ručno crtane skice koje predlažu kako da se ukrasi obrok, kako da se servira i koja hrana se idealno slaže s čim. Uzimajući u obzir nevjerojatnu hranu i recepte, Pantone prepoznatljiv stil, omamljujuće boje i sjajnu estetiku, ova knjiga se nalazi visoko na listi vizualnih poslastica i više je nego radosna vijest da će uskoro ponovo biti moguće naručiti je.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više