Search

Nastavak priče o životu Patti Smith

Nastavak priče o životu Patti Smith

"M Train"


Image: buro247.ru

Patti Smith odlučila je nastaviti pričati svoju životnu priču i objaviti je u drugom dijelu autobiografije nazvane "M Train" koja izlazi tijekom jeseni

Prvi dio biografije glazbenice Patti Smith "Tek djeca" dočekana je s velikim oduševljenjem i pokupila sve pohvale te osvojila prestižnu američku Nacionalnu književnu nagradu za najbolje izdanje u publicističkom žanru. Dirljiva je to priča o mladosti i prijateljstvu s fotografom Robertom Mapplethorpeom koji joj je, prema njezinim riječima, potpuno promijenio život. Patti pratimo u periodu 60-ih i 70-ih godina u kojem je tek počinjala svoj život u New Yorku te kako se od anonimke razvijala u zvijezdu. Svojim duhovitim i pomalo poetičnim glasom Patti opisuje svoju priču o prijateljstvu s Mapplethorpeom te brojne zanimljive anegdote o raznim glazbenicima, umjetnicima i pjesnicima njujorške boemske scene 70-ih. 

Drugi dio Pattine ispovijesti, nazvan "M Train" (Vlak M), donijet će zanimljive priče o putovanjima, planovima, nastupima i suživotu sa suprugom, glazbenikom Fredom Smithom. Na naslovnici američkog izdanja, predstavljenoj jučer, zamišljena Patti sjedi u svojem omiljenom Ino Cafe & Wine Bar u Greenwich Villageu dan prije njegova zatvaranja. Knjiga će se u prodaji naći u listopadu ove godine.  

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više