Search

Polaroidi Andyja Warhola u novom izdanju kuće Taschen

Polaroidi Andyja Warhola u novom izdanju kuće Taschen

Fotografije nastale između 1958. i 1987.


Image: buro247.ru

Poznata izdavačka kuća Taschen objavit će sabrane polaroide legendarnog pop art umjetnika u knjizi "Andy Warhol.Polaroids"

Liza Minelli, Diana Ross, Jane Fonda, Bianca Jagger, Yves Saint Laurent, Audrey Hepburn i brojna druga poznata lica ovjekovječena su na polaroidima Andyja Warhola. Otac pop arta svojedobno je imao zanimljivu naviku – od svog polaroid fotoaparata nije se odvajao ni sekunde. Postoje glasine kako je Warhol znao okinuti i do 300 fotografija samo kako bi uhvatio jedan kadar. Zahvaljujući njegovom perfekcionizmu danas imamo pozamašnu zbirku nezaboravnih fotografija Studija 54, Warholove Tvornice, boemskog njujorškog društva 20. st. i, naravno, brojne selfie fotografije ovog ekscentričnog umjetnika.  

Prošle godine spomenuti su se polaroidi našli na izložbi u sklopu aukcije kuće Christie's koja je u suradnji sa Zakladom Andyja Warhola organizirala izložbu, a relativno nedavno (u svibnju ove godine) polaroidi su izloženi na dražbi Sotheby's Contemporary Art Day Auction koja se održavala na internetskoj stranici eBay. 

A sad je izdavaštvo kuće Taschen pod vodstvom likovnog kritičara The New York Timesa, Richarda Woodwarda, sakupilo polaroid fotografije nastale u periodu između 1954. i 1987. u jednu knjigu. Na ukupno 560 stranica izdanja bit će objavljeno više od 100 Andyjevih fotografija. Datum izlaska knjige još nije poznat, ali poznato je da bi njegova cijena trebala iznositi 69 dolara. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više