Search

\"Rupa\" Zrinke Paladino priča je o svemu bitnom, pa i budućnosti koja ima smisla

"Rupa" Zrinke Paladino priča je o svemu bitnom, pa i budućnosti koja ima smisla

Knjiga mjeseca

Tekst: L.L.


Image: PR

Splitska autorica Zrinka Paladino u prosincu 2019. godine izdala je knjigu, posve drugačiju od stručne literature kakvu je do sada čitala i pisala, a kojoj nas je već na prvu privukla simpatična ilustracija Tisje Kljaković Braić - čarape s rupom. Riječ je o zbirci proznih zapisa koji se, kako stoji u opisu knjige, referiraju izravno na konkretnu stvarnost, sučeljavaju nas s konkretnim imenima i situacijama i postavljaju bitna pitanja, ona ozbiljnija, ali i ona koja izazivaju osmijeh. Sastavljena je od intimnih, ali i kritičkih tekstova koje je autorica kroz godine objavljivala na Facebooku, a koji su je s vremenom naučili da nikada ne treba odustati.

Knjiga Zrinke Paladino govori rupama s kojima se često susrećemo i putu koji je na autoricu ostavio dojam, onom koji ju je natjerao da se za smislenu budućnost još ima nade boriti i koji je, na simpatičan, ali i poprilično oštar način odgovorio na pitanje o izlasku iz rupe. Teme njezinih tekstova različite su, neke se tiču njezine obitelji, dok su druge vezane za svima poznate političke aktere što je čini još mrvicu zanimljivijom.

Zrinka Paladino inače je doktorica humanističkih znanosti, autorica je velikog broja znanstvenih i stručnih radova, a posebnu pažnju usmjerila je na aktivno sudjelovanje na različitim stručnim skupovima s područja povijesti hrvatske arhitekture. Aktivno priča talijanski i engleski jezik, završila je tečaj umjetničke fotografije, majka je troje djece, a sada iza sebe ima i sjajnu knjigu koja bi ubrzo mogla postati omiljena onima koji misle da ne mogu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više