Traži

\"Savršena majka\" je novi triler čiju ekranizaciju jedva čekamo. Knjiga je upravo stigla i kod nas!

"Savršena majka" je novi triler čiju ekranizaciju jedva čekamo. Knjiga je upravo stigla i kod nas!

Autorice Aimee Molloy

Urednik: E.G.


Fotografija: PR

Ova priča ritam trilera ubacuje u novu brzinu, usredotočujući se na skupinu mladih mama - Svibanjske majke -koje se redovito sastaju kako bi jedna drugoj pružile podršku u izazovima ranog majčinstva. Od samog početka, roman Aimee Molloy razlikuje se od brojnih iz svoga žanra po svom ženski orijentiranom narativu. Umjesto na tajne koje postoje između muža i žene, Molloy svoj triler uspostavlja fokusirajući se na živote četiriju vrlo različitih žena, koje povezuje majčinstvo - i tragedija. To su Francie, slatka Južnjakinja koja se tek doselila na Brooklyn sa suprugom i sad se suočava s realnostima života u New Yorku; Colette, spisateljica koja je izvana uvijek tako pribrana, ali iznutra se lomi kako bi pomirila svoje obveze prema poslu s onima koje nameće tek rođena beba; Nell, borbena, impulzivna žena koja možda ponekad popije koju previše, ali također, čini se, skriva vlastitu veliku tajnu; te Winnie, suzdržana ljepotica čiji će se život jedne ljetne noći okrenuti naglavce. Nakon što je Winnieno dijete oteto, skupina žena odjednom se nađe pod reflektorima: svaki njihov potez, sve odluke vezane za roditeljstvo i njihovi privatni životi postaju tema koju javno seciraju mediji i publika, jedva čekajući optužiti žene za sve ono što oni smatraju majčinskim nedostacima.

Da se razumijemo, "Savršena majka" možda jest zabavan psihološki triler pun neočekivanih obrata, ali on je i optužba društva u kojem se bezobzirno javno mišljenje postavlja kao sudac mladim majkama, bez obzira na to je li to "javno mišljenje" predstavljeno u formi zahtjevnih rođaka ili, kao u "Savršenoj majci", utjelovljeno u obličju osvetoljubive TV ličnosti i cijele vojske njezinih obožavatelja. Glavne junakinje u romanu Aimee Molloy upečatljive su, pouzdane i angažirane - i što je možda najbolje od svega, ne pristaju biti određene svojim statusom "žrtve". To su žene koje imaju cilj, ali i svoju kompleksnost, žene što se ne mire s tragedijom koja je pogodila jednu od njih (iako svaka u tome uspijeva u različitoj mjeri). U svjetlu strašnoga zločina, one uzimaju stvari u svoje ruke, zbijaju redove (a katkad se malo i odmetnu) kako bi razriješile zagonetna zbivanja iz noći kad je zabava pošla ukrivo.  u prvom je redu komercijalan krimić - savršeno je moguće pročitati ovu knjigu jednostavno zato jer je zabavna - ali, je zanimljivo i pratiti kako autorica zapleće radnju prikazujući žene koje doista jesu pomoć i podrška drugim ženama. 

Činjenica da je sve to upakirano u krajnje zarazno, napeto štivo, predstavlja ovdje samo dodatni plus. Kao i druge kriminalističke priče, roman "Savršena majka" možete iščitavati na dvjema različitim razinama: po njegovoj zabavnoj vrijednosti, ili pak po dubljem komentaru koji sadržava. "Savršena majka" dakako, nudi priču o majčinstvu koju će prepoznati svaka žena koja ima djecu i već se susrela s društvenim i osobnim pritiscima koje nameće majčinstvo, ali će se također svidjeti i čitateljima koji traže zabavno štivo koje ne mogu ispustiti iz ruku. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar