Search

\"Sedam smrti Evelyn Hardcastle\" napeti je krimić koji u posljednje vrijeme svi hvale, a znamo i zašto

"Sedam smrti Evelyn Hardcastle" napeti je krimić koji u posljednje vrijeme svi hvale, a znamo i zašto

Stavite ga na popis onih koje se jednostavno moraju pročitati

Tekst: L.L.


Jedna od onih knjiga čiji smo prijevod s nestrpljenjem očekivali, napokon je stigla i u naše knjižare. Riječ je o krimiću "Sedam smrti Evelyn Hardcastle" britanskog autora Stuarta Turtona i jednoj od najboljih knjiga 2018. godine u svijetu.

Oni koji su je već imali prilike pročitati uspoređuju je s ponajboljim naslovima Agathe Christie te je opisuju kao iznimnu napetu, prepunu genijalnih zapleta i onu koja se čita u dahu. "Sedam smrti Evelyn Hardcastle" inače je prva Turtonova knjiga, a sam autor već se sada može pohvaliti brojnim priznanjima pa tako i onima The Guardiana i Daily Telegrapha koji su upravo njegov krimić proglasili knjigom godine. Također, ovaj je novinar i putopisac osvojio nagradu Costa za najbolji debitantski krimić. Ako pak vam ni to nije dovoljno, važno je spomenuti kako je u planu i ekranizacija "Sedam smrti Evelyn Hardcastle" te kako će istu odraditi ista producentska kuća koja je zadužena za stvaranje neponovljive serije "Downtown Abbey".

Što se pak radnje tiče, knjiga govori o smrti mlade kćeri vlasnika raskošnog imanja Evelyn Hardcastle. Umjesto sretnog završetka bala pod maskama, ono što je trebalo biti slavlje, završava tragedijom, a zatim na red dolazi Aiden Bishop, jedan od uzvanika koji želi riješiti zagonetan slučaj. Dan kada je umrla Evelyn ponavljat će se sve dok ne Bishop ne riješi slučaj, a baš svaki ponovljeni pokušaj završit će zvukom pištolja. Zanimljiva i jednostavno napisana, ovaj je krimić prepun iznenađujućih i maštovitih detalja te do samog kraja ostaje napet. Na kraju krajeva, nije The Times uzalud baš ovu knjigu proglasio posve originalnim i odoljivim djelom. Obavezno pročitati!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više