Search

Slaven Kosanović Lunar predstavio svoju prvu knjigu \"From Zagreb With Love\"

Slaven Kosanović Lunar predstavio svoju prvu knjigu "From Zagreb With Love"

Jedan od najvećih protagonista hrvatske graffiti scene

Tekst: D.D.


Image: PR

"Najdraži dio putovanja je povratak doma" samo je jedna od izjava koje se mogu naći u novoj knjizi Slavena Kosanovića Lunara, "From Zagreb With Love". Knjiga se bavi višegodišnjim opusom jednog od najvažnijih protagonista hrvatske graffiti scene.Svoje prve poteze sprejom napravio je upravo u Zagrebu, ali svoj trag je ostavio diljem svijeta. Sadržajno, knjiga donosi kronološki uvid u posljednjih trideset godina Lunarovog stvaralaštva, od početaka u centru i Vrapču, kroz prve dolaske u Njemačku pa sve do putovanja i ostavljanja tragova po Australiji, Koreji i Ruandi.

Slaven Kosanović Lunar predstavio svoju prvu knjigu "From Zagreb With Love" (фото 1)

Knjiga je na engleskom jeziku jer su mnogi strani autori doprinijeli sa svojim pričama o susretima s Lunarom - priča je to o interakciji s ljudima, komunikaciji s čitavim svijetom, poruka mlađim generacijama da nastave taj dijalog te nastave razmjenjivati svoja iskustva. Uvod su pisali Krešimir 2Fast Buden, njegov najbolji prijatelj s kojim je i počeo crtati, te Rienke Enghardt, umjetnica iz Amsterdama koja vodi projekt Hope Box, a s kojim je odradio zanimljive projekte po svijetu.

Slaven Kosanović Lunar predstavio svoju prvu knjigu "From Zagreb With Love" (фото 2)

Osim graffiti priča, Lunar se u knjizi osvrće i na društvene pojave kao što su konzumerizam, materijalizam, (ne)briga za okoliš te se uz opise svojih radova na njih osvrće nastojeći izvući zaključke. Ostale tekstove pisali su brojni prijatelji i suradnici, primjerice Mosk, Tizer, Flying Förtress, Zets, Sebas Velasco, Galiner, Bugz, Junk, Sket i Andi Soto. Autor većine fotografija, uključujući naslovnice, je Ivo Smack Kosanović, ostale su snimili autori iz cijelog svijeta dok je izdavač Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više