Search

Taschen ima ogromnu rasprodaju vrhunskih naslova ilustriranih knjiga, požurite jer se rasprodaju nenormalnom brzinom

Taschen ima ogromnu rasprodaju vrhunskih naslova ilustriranih knjiga, požurite jer se rasprodaju nenormalnom brzinom

Od Dalíja do Ratova zvijezda, popusti koji se ne smiju propustiti

Tekst: D.M.

Image: Taschen

Ljubitelji knjiga znaju da vrlo malo stvari može pružiti toliko radosti kao čitanje dobre knjige. I premda tvrdokorni knjiški moljci zaziru od knjiga sa slikama na bi li im pokvarile iskustvo, nama su među najdražima. Stoga smo, čim smo saznali da Taschen, omiljena art book publikacija ima ogromnu rasprodaju, složili izbor izvanrednih tomova na popustu.

Peter Lindbergh. Undressed

U ovoj otkrivajućoj publikaciji Mario Testino predstavlja seriju koja istražuje sjecište umjetnosti, anatomije, mode i erotike. Radovi su usredotočeni su na nago tijelo, zamagljujući liniju između javnih i privatnih osoba i otkrivajući niz dosad neviđenih fotografija iz Testinove arhive.

75 Years of DC Comics. The Art of Modern Mythmaking

Najcjelovitija knjiga o izdavačkoj kući DC Comics s više od 2.000 slika uključuje naslovnice, ilustracije, filmske fotografije i kolekcionarske primjerke. Upotpunjena je detaljne esejima o stvaranju suvremenih mitova DC-ovog veterana Paula Levitza.

William Claxton. Jazzlife

Krenite u putovanje jazzom s legendarnim fotografskim dokumentacijama Williama Claxtona po koncertnim dvoranama i sporednim ulicama Amerike 1960-ih. Od obale do obale, Claxtonova odaje počast žanru koji je očarao prvo Ameriku pa onda i ostatak svijeta usprkos društvenih, ekonomskih i rasnih razlika.

Hieronymus Bosch. Complete Works

Demoni, stvorenja iz noćnih mora i pali anđeli; nijedan slikar nije se približio fantastičnim shemama Hieronymusa Boscha. Ova ogromna publikacija prikazuje njegova izvanredna djela u prikladnom obimu, naglašavajući tako njihovu kompoziciju i enigmatske detalje. Zavirite duboko u umjetnikove cjelovite radove, kroz obnovljene slike prostranstava Posljednjeg suda i Vrta zemaljskih radosti.

Automobile Design Graphics

Neke od najboljih ilustracija 20. stoljeća brošure su o prodaji automobila, raskošna remek djela oglašavanja. Automobile Design Graphics po prvi put okuplja preko 500 reprodukcija iz tih rijetkih brošura, od opskurnih Tuckera i Ajaxa do kultnih General Motorsa, Forda i Chryslera.

Ren Hang

Jedina sveobuhvatna kolekcija pekinškog fotografa Ren Hanga, čije su fotografije u njegovoj kratkoj šestogodišnjoj karijeri izložene na devedesetak izložbi. Živopisne i eksplicitne, Hangov svoje subjekte hvata vani, izložene, uspravnog i isprepletenog tijela. Svojim se fotografijama postavio na mjesto predvodnika u borbi kineskih umjetnika za kreativnu slobodu.

All-American Ads of the 90s

Vratite se u devedesete kroz reklamne dragulje koji su nutkali generaciju X i boomere. Šest poglavlja pričaju o hrani, modi, zabavi i automobilima koji su svojevremeno predstavljali posljednji krik. Stranica za stranicom oglasa podsjeća nas kako su seks i blockbusteri doveli do desetljeća punog ironičnih, cool i klasičnih vizuala koji su zatvorili jedno stoljeće i odveli nas u sljedeće.

Dalí. The Wines of Gala

Nakon kuharice, "Les dîners de Gala", nadrealistični majstor Salvador Dalí u ovom divno ekscentričnom vodiču dijeli svoju strast prema daru bogova - vinu. Knjiga istražuje mnoge mitove o grožđu u tekstovima i senzualnim i subverzivnim djelima umjetnika u skladu s umjetnikovom izjavom: "Pravi poznavalac ne pije vino, već okusi njegove tajne."

The Star Wars Archives. 1977–1983

Ratovi zvijezda eksplodirali su na našim filmskim ekranima 1977. i svijet od tada nije isti. U ovom XXL tomu, George Lucas vodi nas kroz originalnu trilogiju kao nikada do sad, prepričavajući nadahnuća, iskustva i priče koje su je stvorile. Knjiga sadrži stranice scenarija, koncepte dizajna univerzuma, fotografije sa seta i još mnogo toga.

Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography

Otkrijte četiri desetljeća jedinstvene modne priče Petera Lindbergha. Ova zapanjujuća fotografska kolekcija uključuje više od 400 Lindberghovih fotografija. Mnoge od njih su do sada bile neobjavljene, a prikazuju njegovu zavodljivu, kinematološku estetiku i novu narativnu viziju koju je donio u umjetnost i modu. Slike su popraćene komentarima Jean Paul Gaultiera, Cindy Crawford, Anne Wintour i drugih poznatih imena modne industrije.

više