Search

Što će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu?

Što će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu?

Donosimo vam naš prijedlog naslova

Tekst: E.G.


Image: Promo/Michael Ramey

Hladnije temperature idealna su prilika da nadoknadimo zaostatak u čitanju svih onih književnih naslova koji nas već neko vrijeme gledaju s polica...

Prosinac samo što nije došao, polako se bliži vrijeme praznika, temperature se spuštaju, a Interliber je netom završio. Drugim riječima, prosinac je idealno vrijeme za čitanje knjiga, ali i za kupovanje knjiga kao poklona. Na Interliberu ste mogli provjeriti koji su najvažniji književni noviteti koje su nam izdavači spremili te koje naslove ne biste trebali propustiti. Za sve one kojima još uvijek nedostaje inspiracije i tek kreću u potragu za zanimljivim štivom, donosimo pregled knjiga koje će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu.

Veronika Švob (novinarka)
"Upravo dovršavam Murakamijevu trilogiju "1Q84" koja me zabavlja već neko vrijeme. Pisac kojem se često vraćam i čije knjige me uvijek iznova nahrane. A i volim zamišljati da i sama živim u paralelnom svijetu pa se vrlo lako poistovjećujem s akterima. Plus, obožavam njegove detaljne opise ljudi i situacija, počevši od marke piva i cigareta do najsitnijih detalja odjeće likova iz knjige. Nakon toga voljela bih pročitati naslov "Bowie" autora Simona Cricthleya, osobnu pripovijest autora i njegov doživljaj ovog velikog glazbenika i umjetnika."

Što će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu? (фото 1)
Latica Martinis Filković (novinarka)
"Trenutno sam u fazi čitanja scenarističkog priručnika "Napiši scenarij" autorice Jasmine Kallay. Riječ je o knjizi koju sam dobila nedavno za rođendan, a koja obuhvaća osnovna područja pisanja scenarija što me priznajem, u posljednje vrijeme nekako jako zainteresiralo. Čitanje te knjige se polako bliži kraju, pa već u pripremi imam i novi roman imena "Genijalna prijateljica" talijanske spisateljice Elene Ferrante, za koji mnogi kritičari kažu kako je riječ o djelu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pa da vidimo..."

Što će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu? (фото 2)

Nives Bošnjak (novinarka)
"David Sedaris je kralj komedije i njegove kratke priče su nezaobilazno štivo za sve koji vole dobar humor s dozom cinizma. Njegovu zbirku "Holidays on Ice" ovog prosinca čitam po drugi put (i sigurno ne i posljednji). Uz njega, nedavno sam otkrila nevjerojatno lakoću kojom priče piše srpski pisac David Albahari, pa ću se ovog prosinca posvetiti njegovom opusu počevši od "Neobičnih priča" pa nadalje."

Što će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu? (фото 3)

Ema Glavina (novinarka)
"Budući da zaista uživam u čitanju i pratim što se događa na izdavačkoj sceni, trudim se biti u  relativno brzom tempu čitanja. To otprilike znači da mi je cilj pročitati barem dvije ili tri knjige mjesečno, ovisno o broju stranica. Pišem o knjigama i važno mi je pratiti sve žanrove i bitnije izdavače, no privatno me trenutno veseli ovih nekoliko naslova. Za početak, jedva čekam pročitati novi nastavak "Moje borbe", Karla Ove Knausgarda koji je apsolutna književna senzacija. Osim toga, još od Larssonove "Millenium" trilogije tražim (barem) jednako dobar krimić koji će me potpuno zaokupiti. Prvi na redu je svojevrsni četvrti nastavak tog serijala, koji je napisao drugi švedski pisac, a radi se o naslovu "Što nas ne ubije" autora Davida Lagercrantza. Također, čula sam same pohvale za mladu autoricu kriminalističkih knjiga, Camillu Lackberg, a prvo planiram pročitati knjigu "Zlosretnik"."

Što će Büro 24/7 redakcija čitati u prosincu? (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više