Search

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova

Napetosti neće nedostajati

Tekst: E.G.


Image: PR,
Thought Catalog,
Toa Heftiba

Ako postoji žanr koji oduvijek ima svoju vjernu publiku, onda je to kriminalistički žanr. Bilo da se radi o trilerima političke tematike, tematike međuljudskih odnosa ili punokrvnim krimićima u kojoj do zadnje stranice strepimo nad identitetom potencijalnog ubojice, ne može se poreći da postoji nešto duboko intrigantno u čitanju nepredvidivog štiva. Želite li biti sigurni da vam na plaži niti trenutka neće biti dosadno, sugeriramo vam da pružite šansu trilerima i kriminalističkim romanima iz aktualne ponude naših izdavača.

U tvoje ime, Harlan Coben

Napoleona Napa Dumasa, policajca iz predgrađa New Jerseyja, još uvijek proganja tragedija koja se dogodila u četvrtom razredu srednje škole. Tada su njegov brat blizanac Leo i Leova djevojka Diana pronađeni mrtvi na željezničkoj pruzi, a Maura, djevojka koju je Nap smatrao ljubavlju svog života, ostavila ga je i nestala bez objašnjenja. Petnaest je godina Nap tražio i Mauru i pravi razlog bratove smrti. A sada se čini da bi konačno mogao pronaći ono što je tražio.

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova (фото 1)

Igra laži, Ruth Ware

Poruka pristigne u sitne noćne sate. Samo dvije riječi: Trebam vas. Isa smjesta ostavlja svoju svakodnevicu za sobom i uzima šestomjesečnu kćer pa se zaputi u Salten. U ondašnjem je internatu, smještenom onkraj pustopoljine, provela presudne dane svojeg života, dane čija se sjenka još uvijek nadvija nad njome. U školi je sa svoje tri najbolje prijateljice običavala igrati Igru laži. Natjecale su se tko će ljude bolje uvjeriti u najnečuvenije priče i laži. Sada, nakon sedamnaest godina tajni, na plaži je pronađeno nešto užasno. Nešto što će primorati Isu da se suoči sa svojom prošlošću, zajedno s tri žene koje nije vidjela godinama, ali koje nikada nije zaboravila.

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova (фото 2)

Posljednja šansa, Federicio Axat

Dayton Daily News Ted McKay na prvi pogled ima sve - savršenu obitelj, prelijepu suprugu i dvije kćeri, i odlično plaćen posao. No, nakon što mu je dijagnosticiran tumor na mozgu, nađe se s pištoljem u ruci, spreman povući okidač. A zatim zazvoni zvono i sve se mijenja.

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova (фото 3)

Sila prirode, Jane Harper

Pet žena nevoljko odlazi na team building u divljinu. Vikend koji ih je trebao zbližiti pretvorit će se u noćnu moru kad jedna od njih, Alice, netragom nestane. Nijedna žena nije primijetila kad je nestala, ali svaka ima svoju verziju priče o događajima koji su tome prethodili. Federalni agent Aaron Falk iznimno je zainteresiran za sudbinu nestale žene; ona je, naime, zviždačica u slučaju na kojem dugo radi i zna tajne tvrtke za koju radi, ali i ljudi s kojima radi. Istraga će Falka odvesti do zapetljane mreže privatnih i profesionalnih sukoba, sumnji i izdaja. 

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova (фото 4)

Laži, T.M. Logan

Na povratku kući s posla, Joe Lynch iznenada ugleda automobil svoje žene kako skreće na parkiralište nepoznatog hotela. Začuđen, jer ona treba biti na poslu, odluči poći za njom i zatekne je u prepirci s prijateljem Benom. Malo poslije i Joe se nađe u sukobu s Benom; svađa se zaoštrava i Ben završava na tlu, bez svijesti. U tom trenutku Joeov sin dobiva težak napadaj astme i on mora odjuriti kako bi mu pomogao. Uskoro se vraća, zabrinut za Bena, ali otkriva da je ovaj netragom nestao. U tom trenutku Joeu stiže prva poruka…

U potrazi ste za dobrim krimićem? Probajte s jednim od ovih 5 novih naslova (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više