Search

Vrijeme je za knjige: Izdvojili smo pet naslova idealnih za čitanje ovih dana

Vrijeme je za knjige: Izdvojili smo pet naslova idealnih za čitanje ovih dana

Stavite ih na svoj popis

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

U doba kada je samoizolacija najbolje rješenje, na red je napokon došlo i čitanje. Vrijeme je da s police napokon izvučete sve one naslove koji su do sada čekali, a među njima, možda se pronađe i poneko izdanje s našeg popisa. Izdvojili smo pet naslova koji se čitaju u jednom dahu i koji će vam svakako skratiti vrijeme provedeno kod kuće, a neke od njih možete pronaći i u online izdanju.

Vrijeme je za knjige: Izdvojili smo pet naslova idealnih za čitanje ovih dana (фото 1)

Buddha iz predgrađa

Glavni junak romana britanskog pisca Hanifa Kureishija, Karim Amir, živi naizgled običnim životom sve dok se u njegovoj obitelji ne krenu pojavljivati problemi, a on se sam, iako odgojen posve drugačije, odluči posvetiti glumačkoj karijeri, postaje sve buntovniji te počinje sa seksualnim eksperimentiranjem. Osim što će vas zabaviti i dati vam jedan posve drugačiji pogled na London, dobra je stvar u ovo doba samoizolacije što je po ovoj knjizi snimljena i serija za koju je glazbu napisao sam David Bowie.

Ispovijest

Autorica svjetskih književnih hitova "Minijaturistica" i "Muza", Jessie Burton, ovog puta donosi roman koji bi vas mogao osvojiti već na prvo čitanje. Riječ je o priči o prijateljstvu između poznate spisateljice Constance i njezinim životom očarane, naizgled sasvim obične djevojke Elise. Iako se njihov odnos na prvu čini kao sasvim normalan, on vrlo brzo postaje kompleksan, potresan, prepun tajni, a zatim i životnih istina.

Kirka

Jedan od najpopularnijih romana 2019. godine govori o mitskoj božici Kirki na jedan posve drugačiji, neuobičajen način. Ova je priča intimna i epska u isto vrijeme i, kako ju je opisao The New York Times, uspijeva preobraziti najozloglašeniji ženski lik iz Odiseje u vjerodostojnu junakinju.

Priča o novom prezimenu

Ljubitelji lika i djela Elene Ferrante razveselit će se već na spomen jednog od nastavaka u sklopu serijala "Genijalna prijateljica". Riječ je o romanu koji prati Lilu i Elenu te njihovo poimanje ljubavi, ljubomore, obitelji, slobode i predanosti. Uz sve to, prijateljstvo između Lile i Elene poprima sve zanimljiviji oblik te i dalje ostaje sama srž njihovih emocionalnih života. Volite li Elenu Ferrante, svakako proučite i njezine naslove "Priča o izgubljenoj djevojčici", "Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju" i, prije svega, "Genijalna prijateljica".

Divljakuša

Za sve one željne (anti)ljubavnih priča, roman Marine Šur Puhlovski, koji je proglašen najboljim romanom 2018. godine prema VBZ-u, bit će upravo idealan odabir. Riječ je intimnoj ispovijesti, priči u doba oskudice i o vremenu bez ljubavi, kako stoji u opisu. Pisana je svakodnevnim jezikom, jednostavna za čitanje i jedna od onih koje ćete, vrlo vjerojatno, progutati u jednom danu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više