Search

Prva samostalna izložba dizajnerskog dvojca Boudoir

Prva samostalna izložba dizajnerskog dvojca Boudoir

Büro 24/7 donosi vam ekskluzivne fotografije

Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić članice su ULUPUH-a od 2011. godine, a u subotu, 6. 3., predstavljaju svoju prvu samostalnu izložbu u Ulupuh galeriji. Boudoir je prošle sezone u sklopu Schwarzkopf Cro À Portera proslavio svojih deset godina karijere, a ovaj put upoznati će nas sa svojim virtualnim art projektom na kojem rade već četiri godine - iz svijeta globalne mrežne igre 'Second Life'.

Prva samostalna izložba dizajnerskog dvojca Boudoir (фото 1)

U virtualnom svijetu 'Second Life-a' dizajnerice već godinama kreiraju, rade, imaju atelijer, organiziraju izložbe, revije te prodaju svoje kreacije velikom broju svojih fanova. U svrhu izložbe, haljine izgrađene putem 3D programa, koje egzistiraju isključivo u virtualnoj stvarnosti, dizajnerice su rekreirale od PVC folija i tvrdog tila, a cijeli projekt prate i visoko stilizirane fotografije Mladena Šarića i Petre Messioptre. Mi vam danas prvi donosimo neke od njih, dok ćete na samoj izložbi moći razgledati i virtualnu izložbu, zajedno s nekoliko milijuna korisnika iz cijelog svijeta koji će ju pratiti online. 

''Boudoir prirodno nastanjuje oba prostora – onaj s web adresom i onaj sa zagrebačkom adresom'', riječi su novinarke, članice ULUPUH-a i kustosice izložbe 'Boudoir – Nivelacija žudnje', Ane Lendvaj. ''Autorice su u izvanvremenskom dosluhu s tijelom. I modnim tijelom također. Postoji zamisao o ženskoj egzistenciji koju emanira modna slika te egizstencije. Za tu je sliku odgovoran Boudoir.'' A kako dva objedinjena svijeta izgledaju u jednom prostoru? Provjerite ovog vikenda.

Prva samostalna izložba dizajnerskog dvojca Boudoir (фото 2)

Prva samostalna izložba dizajnerskog dvojca Boudoir (фото 3)

Prva samostalna izložba dizajnerskog dvojca Boudoir (фото 4)

Tekst: T.B.
Foto: Mladen Šarić 

više