Search

Plesači uhvaćeni u trenutku

Izložba '(e)-motion' poznate fotografkinje Slavice Subotić MacCormick


Slavica Subotić

Slijedeći stalnu nit svojeg umjetničkog interesa, poznata fotografkinja Slavica Subotić MacCormick novi prilog istraživanju tijela i izražavanja kroz pokret, izložbu '(e)–motion', predstavlja u logičnom, prirodnom ambijentu – u okviru ovogodišnje Platforme.hr, koja se po četrnaesti puta održava u Zagrebu od 25. do 29. travnja 2013. Izložba '(e)-motion' je projekt istraživanja pokreta i emocija plesača kroz fotografiju, a nastao je kao nastavak dugogodišnje suradnje s Plesnim centrom Tala i kao podrška svim plesačima u promicanju njihovog rada. Izložba se otvara 18. travnja u galeriji Stančić u Zagrebu, te ostaje otvorena do 3. svibnja.

"Pokret kao emocija – to je polazište fotografskog ciklusa Slavice Subotić, kojim ona predstavlja niz tijela u pokretu viđenih kroz objektiv fotografskog aparata. Takve ih, naime, ne vidimo golim okom, jer oko zbog svoje tromosti nije u mogućnosti registrirati događanje u takvom djeliću sekunde, ono ih povezuje u kontinuirani slijed, odnosno – pokret…” (Maša Štrbac, kustosica HDLU-a)

Slavica Subotić

Već treći "plesni" fotografski pothvat Slavice Subotić MacCormick, dio je njezine vrlo aktivne sezone tijekom koje će, među ostalim, uskoro izložiti i ciklus Šuma u Galeriji Klovićevi dvori (24. 4. – 5. 5. 2013.) te time obilježiti i 25 godina umjetničkog i profesionalnog rada na području fotografije.

Slavica Subotić

Slavica Subotić

Slavica Subotić

Slavica Subotić

Tekst: T.K.
Foto: Slavica Subotić MacCormick 

Leave a comment

više