Traži

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti?

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti?

Zanimljivi performans dizajnerice i umjetnice Line Kovačević


Nakon uspješnog nastupa u Milanu u okviru manifestacije Salone del Mobile 2013., performans cyber večera Line Kovačević, bit će izvedena večeras u Zagrebu. Online instalacija Future Artefacts zamišljena je kao svojevrsni prikaz bliske budućnosti. Posjetitelji su pozvani da se prijave na cyber večeru, ekstenziju seta za online romantičnu večeru, na kojoj će se autorica nalaziti u prostoru galerije, a posjetitelji u virtualnom prostoru i obratno. Izložba Future Artefacts dizajnerice i umjetnice Line Kovačević, bit će otvorena večeras u 20 sati u HDD galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Uz performans, izložba se sastoji od fiktivnih artefakata zamišljenih za interakciju u bliskoj budućnosti, materijaliziranih u objekte te izvedenih u 3D printu. Objekti su tretirani kao artefakti proizašli iz određenih scenarija življenja te pružaju korisniku priliku da ih sam kreira i dovrši. Objekti, fotografije i video zapis čine skulpturalnu instalaciju koja kao pokretač narativa koristi spomenute predmete.

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti? (фото 1)

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti? (фото 2)

Osim instalacije i performansa, u okviru izložbe bit će predstavljena i guerilla akcija sa Salone del Mobile u Milanu 2013., u sklopu koje je održano nekoliko ad hoc cyber večera u Zoni Tortoni, Duomu i na drugim lokacijama. Također, izložba Future Artefacts predstavlja svojevrsnu retrospektivu radova, između ostalih plakata Line Kovačević nastalih u 10 godina (2003.-2013.) za različite projekte s područja tzv. nezavisne scene, poput plakata za Urbanfestival, Human Rights Film Festival, Badco., EgoBooBits i drugih, te interaktivnih screen based radova poput Edit This Banner, Raymond Robot Designer do objekata poput Seta za online romantičnu večeru i 3D artefakata.

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti? (фото 3)

Set proizvoda za online romantičnu večeru sastoji se od pola tanjura, kutnog tanjura, stolnjaka sa izvezenom tipkovnicom i otvorom za touch pad da ne biste nečim zalili tipkovnicu, te seta pravila ponašanja prilikom online romantične večere. Inspiriran vlastitim iskustvima te jednim online vjenčanjem na aerodromima u Dubaiju i Londonu 2009., organiziranog jer su mladenci propustili letove, rad je rezultat jednogodišnjeg istraživanja na postdiplomskom studiju St. Martins School of Art and Design u Londonu, te istovremeno funkcionira kao set proizvoda, ali i kritički komentar naspram situacije u kojoj se digitalni mediji razvijaju većinom u virtualnom smjeru, zaboravljajući pritom na tijelo kao bitan element interakcije s tehnologijom.

Izložba Future Artefacts ostaje otvorena do 11. lipnja u HDD galeriji, a posjetitelji su pozvani da se prijave na cyber večeru (na e-mail sashadipalci@gmail.com).

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti? (фото 4)

Kako izgleda romantična večera iz budućnosti? (фото 5)

Tekst: T.K.
Foto: PR 

Napišite komentar

više