Search

187 radova Pabla Picassa na aukciji kuće Sotheby's

187 radova Pabla Picassa na aukciji kuće Sotheby's

Iz kolekcije Picassove unuke Marine Picasso

Aukcijska kuća Sotheby's najavila je dražbu koja će se održati 5. veljače, a na njoj će se naći čak 187 radova znamenitog Pabla Picassa

Na dražbi Picassova bogatog i svestranog umjetničkog stvaralaštva naći će se cijela paleta umjetničkih djela koje su dosad pripadale njegovoj unuci, Marini Picasso, od keramike preko crteža pa sve do skulptura od terakote. Uoči dražbe najistaknutiji predmeti najprije će biti predstavljeni na izložbi u njujorškoj galeriji Sotheby's, koja je počela jučer i traje do 17. siječnja, a zatim će se preseliti preko oceana i smjestiti u prostorije aukcijske kuće Sotheby's u Londonu, gdje će se moći pogledati od 28. siječnja do 4. veljače, a 5. veljače bit će ponuđene na dražbi. 

"Ova čudesna kolekcija donosi intiman pogled u trenutke umjetnikova stvaranja, baš kao da stojimo kraj Picassova ramena i promatramo njegov kreativni proces u kojem se opetovano definira i redefinira kao umjetnik. Picassovi crteži i jedinstvena keramika omogućit će vam da se približite umjetniku i samoj genezi nekih od osnovnih stvaralačkih tema", izjavila je Helena Newman, predsjednica odjela za impresionizam i modernu umjetnost u Sotheby'su.

Umjetnine se procjenjuju između 4000 i 180 000 funti, ali se očekuje da će neka djela na aukciji doseći cijene od 6 do 14,8 milijuna funti. Dražba će se održati 5. veljače u Londonu, a strastveni kolekcionari i obožavatelji Picassova opusa trebali bi tog dana naoštriti svoje nadmetalačke vještine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više